News

Accident grav în Sibiu: coliziune între două autocare cu 90 de elevi și profesori. Plan Roșu activat

Un grav accident rutier a avut loc în județul Sibiu, acolo unde s-a produs o coliziune între două autocare cu 90 de elevi și profesori. A fost activat Planul Roșu.
26.04.2023 | 21:18
Accident grav in Sibiu coliziune intre doua autocare cu 90 de elevi si profesori Plan Rosu activat
Accident grav în Sibiu: coliziune între două autocare în care se aflau 90 de elevi și profesori. Plan Roșu activat. Sursa foto: ISU Sibiu / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident rutier grav a fost raportat, miercuri seara, în zona Hula Bradului, județul Sibiu. Aici, două autocare care aveau la bord 90 de elevi și profesori au intrat în coliziune. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Accident grav în Sibiu: coliziune între două autocare în care se aflau 90 de elevi și profesori. Plan Roșu activat

Conform datelor oferite de autorități, sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani. La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție.

ADVERTISEMENT

Locul exact al coliziunii este DN 1, Poiana Bradului. ISU Sibiu anunță că în cele două vehicule erau aproximativ 90 de persoane (2 șoferi, 4 profesori și 84 de elevi). În aceste condiții, dat fiind numărul persoanelor implicate, ”pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”.

”La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospecială de stingere, 2 autospecială de transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT

Din informațiile primite la acest moment, toți ocupanții sunt ieșiți din autocare și se află în evaluare medicală. Misiunea este în dinamică”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Zeci de copii vor ajunge la spital. Niciun pasager nu e în stare gravă

Ulterior, informații noi despre acest eveniment a oferit și Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al Ambulanței din Sibiu. Acesta a precizat că toți pasagerii implicați în accident au reușit să se evacueze din vehiculele de transport.

ADVERTISEMENT

Din primele informații este vorba de două autocare față – spate. S-a activat Planul Roșu. SAJ a deplasat 5 autospeciale, ISU tot 5 mașini și ambulanțe. Este vorba în jur de 90 de copii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.

În jur de 34 de persoane au primit îngrijiri medicale. Un total de 15-20 de copii vor merge la spital. Din fericire, nu avem cazuri foarte grave”, a spus Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al Ambulanței din Sibiu.

ADVERTISEMENT

În total, la locul accidentului sunt mobilizate următoarele forte: 2 ATPVM, 2 ASAS, 3 SMURD B, 1 SMURD C, C 2- SAJ, 4 B SAJ, mai spune Andreea Stefan de la ISU Sibiu. Copiii care au primit suport medical au suferit atacuri de panică și diferite traumatisme.

ADVERTISEMENT