News

Accident grav în Slatina: trei fete, spulberate de un șofer de 18 ani pe o trecere de pietoni

Un grav accident rutier a avut loc noaptea trecută în Slatina, acolo unde trei fete au fost spulberate de un șofer de 18 ani pe o trecere de pietoni.
02.11.2023 | 09:20
Accident grav in Slatina trei fete spulberate de un sofer de 18 ani pe o trecere de pietoni
Trei fete de 16 ani, spulberate de un șofer începător pe o trecere de pietoni din Slatina. Care e starea victimelor. Sursa foto: ISU / Olt-alert.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident rutier teribil a avut loc noaptea trecută în municipiul Slatina, acolo unde trei fete au fost spulberate pe o trecere de pietoni de un șofer de 18 ani. Acesta avea permis de conducere de doar câteva luni.

Trei fete de 16 ani, spulberate de un șofer începător pe o trecere de pietoni din Slatina. Care e starea victimelor

Din primele informații, victime ar fi trei adolescente de 16 ani. Conform celor de la Poliție, vinovat este un șofer de 18 ani din municipiul Caracal. Minorele s-ar fi aflat pe trecerea de pietoni când au fost lovite.

ADVERTISEMENT

După impactul puternic, mașina condusă de tânărul șofer a fost aruncată într-un buldoexcavator care era oprit la marcajul pietonal pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor.

Accidentul a avut loc miercuri seara, 1 noiembrie 2023, după ora 22:00, pe strada Crișan din Slatina. Imediat după impact, trecătorii au sunat la 112. În scurt timp, la fața locului au ajuns echipele de salvare.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, cele trei adolescente au fost transportate de urgență la spitalul din oraș, unde au primit îngrijiri medicale. Șoferul a necesitat și el ajutor din partea cadrelor medicale. Acesta fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

”Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Caracal, ar fi accidentat trei pietoni, respectiv trei tinere, în vârstă de 16 ani, care s-ar fi aflat în traversarea regulamentară a străzii, ulterior ricoșând într-un buldoexcavator care era oprit la marcajul pietonal pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier, cele trei tinere au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Olt.

Care este starea celor trei fete lovite pe trecerea de pietoni

Joi dimineața au apărut informații noi în legătură cu starea victimelor accidentului din Slatina. Una dintre fete a fost transferată la spitalul din Craiova. Alte două sunt internate la Slatina.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un accident rutier în care au fost implicate patru persoane, patru adolescente. Una dintre ele a refuzat transportul la spital deoarece nu a fost lovită, iar trei dintre paciente sunt internate.

Una dintre ele este la Craiova, cu fractură de ambe oase la nivelul gambei stângi, una dintre ele este în spitalul nostru, la Chirurgie, cu fractură de bazin plus multiple plăgi, iar una dintre fete este la ORL, tot la noi, are fractură de piramidă nazală consolidată și multiple plăgi la nivelul feței”, a declarat medicul Florin Popa, directorul medical al SJU Slatina, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT