News

Accident grav de muncă în Pietroșani. Un muncitor a căzut de pe schelă de la mare înălțime

Un accident de muncă produs în localitatea argeșeană Pietroșani a pus în alertă autoritățile, după ce un muncitor a căzut de la mare înălțime de pe schemă.
20.03.2024 | 14:37
Accident grav de munca in Pietrosani Un muncitor a cazut de pe schela de la mare inaltime
Accident grav de muncă în Pietroșani. Un muncitor a căzut de pe schelă de la mare înălțime. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Bărbatul muncea la anveloparea zidurilor Căminului Cultural din localitate, însă a căzut de pe schelă pentru că, cel mai probabil, nu au fost respectate măsurile de securitate. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost grav rănit, astfel că Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă fac verificări cu privire la acest accident.

Accident grav de muncă în Pietroșani, în județul Argeș

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat care efectua lucrări la înălţime, pe o schelă, pe raza localităţii Pietroşani, ar fi căzut şi ar fi suferit vătămări corporale.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti şi echipaje medicale. Bărbatul a fost preluat de către ambulanţă în stare de inconştienţă şi transportat la o unitate medicală”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Se pare că bărbatul ar fi căzut de la o înălțime de peste 3 metri, conform News.ro.

Acesta era angajat al unei firme care se ocupa de anveloparea Căminului Cultural din satul Bădești, comuna Pietroșani. Dacă polițiștii vor face cercetări pentru vătămare corporal din culpă, precum și nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, inspectorii ITM trebuie să vadă dacă pe acel șantier au fost respectate toate măsurile pentru siguranța muncitorilor.

ADVERTISEMENT

Italienii au peste 1.000 de morți anual în urma accidentelor de muncă

Ca și o coincidență care poate da frisoane oricui, italienii au protestat în Roma tocmai din cauza acestor accidente de muncă. Sindicaliștii au scos astfel într-o piață din capitala Italiei peste 1000 de sicrie din carton, câte unul pentru fiecare cetățean care și-a pierdut viața în 2023 în urma unui accident de muncă.

”Am adus aceste sicrie aici pentru a sensibiliza, pentru a reaminti tuturor necesitatea de a acţiona, pentru a nu-i uita pe cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru a cere guvernului şi politicienilor să facă ceva concret pentru a preveni aceste omucideri. Pentru că acestea sunt omucideri.

ADVERTISEMENT

Atunci când sunt încălcate regulile de siguranţă, nu sunt accidente, ci omucideri”, a declarat Pierpaolo Bombardini, liderul de sindicat. Italienii nu își revin nici acum după dezastrul din februarie 2024, când o construcție s-a prăbușit peste mai mulți muncitori, dintre care români.

Cinci oameni au murit atunci iar premierul Giorgia Meloni anunța că e șocată de cele întâmplate: ”O nouă întâmplare care ne şochează conştiinţa, a oamenilor care merg la muncă şi nu se mai întorc acasă”. Conform Eurostat, în Italia 3,17 oameni mor în accidente de muncă la fiecare 100.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Media europeană este de 2,23 decese, iar Franța (4,47 decese) și Austria (3,44 decese) sunt cele mai nesigure țări, aături de Lituania, Letonia și Malta. Țările de Jos, Finlanda și Germania sunt cele mai sigure. Cu toate că țara noastră nu este în topul nedorit al morților în accidente de muncă, ele se întâmplă destul de des, drept dovadă și cazul din Argeș.

ADVERTISEMENT