News

Accident grav pe Valea Oltului. A fost trimis un elicopter SMURD

Un elicopter SMURD a fost solicitat în cazul unui accident soldat cu trei persoane rănite și care s-a produs pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi din județul Vîlcea
20.04.2022 | 12:48
Accident grav pe Valea Oltului A fost trimis un elicopter SMURD
la fața locului a fost solicitat un elicopeter SMURD. Credit foto: ISU Vîlcea
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a transmis că un accident în care a fost implicat un TIR a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 9, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, județul Vâlcea, notează Adevărul.

Salvatorii au solicitat intervenția unui elicopter

Informațiile de la fața locului arată că în acest accident, produs la kilometrul 207 al DN 7, au fost implicate o mașină obținută și un camion. Autoritățile atrag atenția asupra faptului că asemenea incidente sunt frecvente în această zonă.

ADVERTISEMENT

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, kilometrul 207+700 de metri, în apropierea localității Brezoi, județul Vâlcea, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autotren și un autoturism”, au transmis autoritățile.

Traficul din zonă a fost oprit pe ambele sensuri de deplasare ale DN 7, reprezentanții Poliției estimând că acesta ar fi trebuit reluat în 30-45 de minute.

ADVERTISEMENT

Site-ul Infotrafic mai arată că accidentul a dus la rănirea a trei persoane. De asemenea, una dintre acestea a rămas încarcerată, fiind necesară intervenția unor echipaje specializate.

La fața locului au fost trimise un echipaj SMURD, o autospecială cu apă și spumă, dar și două ambulanțe. În plus, a fost solicitată și intervenția unui elicopter.

ADVERTISEMENT

“Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare uşoară, un echipaj SMURD, o descarcerare grea un ASAS – autospecială pentru stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SAJ. Traficul rutier a fost blocat total în urma acestui eveniment”, a declarat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vîlcea.

Intervenția elicopterului SMURD a fost solicitată pentru a transporta la spital femeia care se afla la volanul autoturismului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe șoferul TIR-ului, dar și o a doua persoană, află în autoturism,  acestea au fost transportate la Spitalul Orășenesc Brezoi, Unitatea de Primiri Urgențe.

După evacuarea persoanelor rănite, oamenii legii au început o anchetă pentru a determina care au fost condițiile care au dus la producerea acestui accident auto.

“În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea condițiilor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. Între timp, traficul a fost deblocat”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Vîlcea.

ADVERTISEMENT