News

Accident grav provocat de un șofer beat care a încercat să fugă de poliție Video

10.10.2020 | 14:37
Accident grav provocat de un sofer beat care a incercat sa fuga de politie Video
ADVERTISEMENT

Un accident grav s-a petrecut vineri seară în Bacău. Un șofer a ignorat semnalele poliției de a opri și a condus mai departe. Oamenii legii l-au urmărit, dar acesta a refuzat în continuare să încetinească.

Momentele de ”Fast and furious” de pe străzile din Bacău s-au terminat cu un acroșaj. BMW-ul condus de bărbat a intrat într-o altă mașină.

ADVERTISEMENT

Șoferul urmărit de poliție era băut, iar fapt lui a fost încadrată la ”tentativă de omor”. El a fost reținut pentru 24 de ore, conform Sindicatului Europol.

Un șofer băut a fugit de poliție și a provocat un accident

Urmarire Bacău, sofer baut

Tentativă de omor în BacăuAseară, în jurul orei 20:00 o patrulă de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca BMW. Conducătorul auto a mimat că oprește după care și-a continuat în viteză deplasarea pe străduțele din cartier. Cu toate că motoarele "autospecialelor" noastre au capacitatea cilindrică de 1.0l sau 1.2l și de cele mai multe ori nu pot concura cu cele ale fugarilor, perseverența colegilor a dat rezultate.La scurt timp de la urmărire, după ce a trecut de mai multe intersecții fără sa se asigure, fugarul a intrat în plin într-un alt autoturism care circula regulamentar.Rezultatul: atât fugarul de 31 ani, pasagera din dreapta de 44 ani cât și bărbatul de 47 ani care conducea regulamentar au fost răniți si au ajuns la spital.Motivul: șoferul fugar conducea băut iar în urma testării s-a constatat că avea o concentrație alcoolică de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.Deznodământul: spre plăcută surprindere a noastră, procurorul nu a încadrat fapta ca fiind o simplă "vătămare din culpă" ci a apreciat că șoferul băut a conștientizat că urmare a intenției lui de a se sustrage, circulând cu viteză mare, putea să omoare pe cineva și i-a încadrat fapta ca fiind "tentativă de omor" și s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.Felicitări colegilor pentru dăruirea si profesionalismul cu care au acționat, dar și procurorului pentru încadrarea juridică a faptei. Doar prin astfel de exemple vom putea opri șoferii inconștienți să mai conducă băuți si sa provoace tragedii.#NouaGeneratie #ViitorulNeApartine

Geplaatst door Sindicatul Europol op Zaterdag 10 oktober 2020

“Aseara, in jurul orei 20:00 o patrula de politie a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca BMW. Conducatorul auto a mimat ca opreste dupa care si-a continuat in viteza deplasarea pe stradutele din cartier.

ADVERTISEMENT

Cu toate ca motoarele autospecialelor noastre au capacitatea cilindrica de 1.0l sau 1.2l si de cele mai multe ori nu pot concura cu cele ale fugarilor, perseverenta colegilor a dat rezultate”, a scris pe Facebook Sindicatul Europol.

Bărbatul a condus imprudent și a trecut prin mai multe intersecții fără a se asigura. Aventura s-a terminat tragic, după ce a intrat într-o mașină care circula regulamentar.

ADVERTISEMENT

Conducătătorii celor 2 autovehicule care s-au ciocnit au fost duși la spital. În urma testării s-a constatat faptul că șoferul urmărit de poliție avea o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Spre placuta surprindere a noastra, procurorul nu a incadrat fapta ca fiind o simpla vatamare din culpa ci a apreciat ca soferul baut a constientizat ca urmare a intentiei lui de a se sustrage, circuland cu viteza mare, putea sa omoare pe cineva si i-a incadrat fapta ca fiind tentativa de omor si s-a dispus retinerea sa pentru 24 de ore”, a mai scris Sindicatul Europol.

ADVERTISEMENT

Infractorul a fost reținut pentru 24 de ore și riscă o pedeapsă foarte mare după ce fapta lui a fost încadrată la tentativă de omor.

ADVERTISEMENT