News

Accident înfiorător în Șindrilița. Un tânăr de 25 de ani a murit şi altul e grav rănit, după ce s-au izbit cu mașina de un TIR

Accident cumplit în Șindrilița, mașina a fost spulberată de un TIR. Un tânăr de numai 25 de ani a murit pe loc, un altul e spitalizat în stare gravă
09.12.2023 | 11:32
Accident infiorator in Sindrilita Un tanar de 25 de ani a murit si altul e grav ranit dupa ce sau izbit cu masina de un TIR
Mașina condusă de un tânăr de 25 de ani a fost spulberată de un TIR / Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Un accident rutier grav, soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 25 de ani și rănirea gravă a altuia, a avut loc în apropierea localității Șindrilița, în județul Ilfov.

Șoferul a murit pe loc

Potrivit poliției rutiere Ilfov, tragedia s-a produs vineri noaptea, în jurul orei 22, pe DN2, la km 22+800. O mașină în care se aflau doi bărbați a fost lovită de un autotren, în apropiere de localitatea Șindrilița, în județul Ilfov. Șoferul, în vârstă de 25 de ani, a murit pe loc iar pasagerul a fost transportat la spital cu răni grave.

ADVERTISEMENT

„La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 22:08, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, pe DN2, la km 22+800, în apropierea localităţii Şindriliţa, s-a produs un accident rutier, între un autotren şi un autoturism”, potrivit Poliției Ilfov.

„Poliţiştii rutieri din Voluntari s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări au constatat faptul că, în urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului, în vârstă de 25 de ani, şi rănirea gravă a pasagerului din acelaşi autoturism, acesta fiind transportat la spital, de către echipajul medical, sosit la faţa locului”, mai precizează IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au preluat cazul pentru a se stabili circumstanțele în care a avut loc tragedia. „Conducătorul autotrenului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ”, precizează polițiștii.

Poliția Ilfov recomandă șoferilor să ia o serie de măsuri de siguranță la conducerea pe timp de iarnă și în preajma sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Creșterea distanței de siguranță între vehicule, evitarea depășirilor riscante, în special ale coloanelor de autovehicule și planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative sunt doar câteva dintre ele.

Mai puține accidente în 2023, o premieră în zece ani

Luna trecută, poliția rutieră preciza că în acest an, în premieră în ultimii zece ani, s-a înregistrat cel mai mic număr de accidente, morți și răniți.

ADVERTISEMENT

„Comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta au fost înregistrate cu 4% mai puţine accidente, cu 9% mai puţine persoane decedate şi cu 5% mai puţine persoane rănite grav. De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a declarat comisarul şef Cristian Andrieş, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române, potrivit Spotmedia.

„Deşi statistica ne arată că numărul şi consecinţele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din ţară au un impact deosebit de fiecare dată”, a adăugat comisarul Andrieș.

Potrivit poliției, principalele cauze aflate la originea accidentelor rutiere grave rămân nerespectarea vitezei legale, neacordarea priorității de trecere și indiscipline pietonilor și a bicicliștilor.

 

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie