News

Accident înfiorător în SUA. Un copil de 14 ani s-a prăbușit din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume. Video

Accident tragic în SUA. Un copil de 14 ani s-a prăbușit din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, situat în Florida. Minorul a ajuns la spital, însă nu a mai putut fi salvat.
25.03.2022 | 23:25
Accident infiorator in SUA Un copil de 14 ani sa prabusit din cel mai inalt turn de cadere libera din lume Video
Un copil de 14 ani din SUA a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie într-un parc de distracții situat în Florida, SUA. Un copil venit în vacanță din Missouri și-a pierdut viața după ce a căzut de la o înălțime foarte mare.

Un copil de 14 ani din SUA a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume

Tire Sampson a venit alături de tatăl său în Florida la faimosul parc de distracții ICON. Aici, copilul de 14 ani a avut curajul să urce pe turnul Orlando FreeFall, descris de operatorii săi drept cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, anunță autoritățile, citate de CNN.

ADVERTISEMENT

Pe site-urile de socializare circulă un clip în care se spune că ar fi vorba de acest incident tragic. În filmare se observă o persoană care cade de pe scaun în momentul coborârii de pe turn, când vehiculul decelerează înainte de a ajunge la sol.


Copilul a fost dus la un spital, unde a murit din cauza rănilor extrem de grave, a spus poliția din Florida.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii urmează să stabilească cum s-a produs tragedia. Din datele preliminare, ”pare a fi o tragedie teribilă”, a spus șeriful John Mina.

Ce spun reprezentanții ICON Park

Un reprezentant al companiei care operează cursa de la ICON Park a declarat pentru presa americană că tânărul a fost prins cu centura de siguranță înainte de începerea cursei.

ADVERTISEMENT

”Da (a fost asigurat pe scaun). Asta este ceea ce știm în acest moment. Deci, din nou, efectuăm cursa ținând cont de toate măsurile de siguranță și totul este la locul său și de aceea facem o investigație”, a explicat John Stine.

FreeFall va fi închis ”până la o nouă notificare”, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt parcului, Brooke Jones.

ADVERTISEMENT

FreeFall este un așa-numit turn de cădere liberă, cu o înălțime de peste 130 de metri. Utilajul din parcul de distracții poate transporta 30 de oameni într-o singură cursă.

În momentul în care vehiculul ajunge în vârf, acesta ”se înclină la 30 de grade și se îndreptă spre pământ înainte de o cădere liberă cu peste 120 km/h”, se arată pe site-ul ICON Park.

ADVERTISEMENT
Tags: