News

Accident mortal la Brașov: O femeie decedată și doi răniți grav într-o coliziune tragică pe DN1

Accident tragic pe Drumul Național 1: O femeie a decedat și două persoane au fost grav rănite într-o coliziune violentă.
19.07.2023 | 15:31
Accident mortal la Brasov O femeie decedata si doi raniti grav intro coliziune tragica pe DN1
Tragedie pe DN1. O femeie a murit și două persoane au fost grav rănite într-un accident violent la Codlea. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Seara trecută, un accident tragic a avut loc pe Drumul Național 1, în localitatea Codlea, soldându-se cu moartea unei femei și rănirea gravă a altor două persoane, printre care și un copil. Coliziunea violentă s-a produs atunci când două autovehicule s-au izbit pe șosea, având consecințe devastatoare.

Accident cumplit pe DN1

Evenimentul rutier a avut loc în apropierea unei benzinării, iar martorii oculari au sunat imediat la numărul de urgență 112. Înainte de sosirea salvatorilor, localnicii au sărit în ajutorul victimelor, încercând să le scoată din mașini și să le acorde primul ajutor.

ADVERTISEMENT

“În accident au fost implicate 2 autoturisme și au rezultat 3 victime, dintre care una încarcerata. La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, 2 echipaje SMURD, o ambulanță SAJ, o autospecială cu apă și spumă.

Din păcate victima încarcerată, de sex feminin, a suferit leziuni incompatibile cu viața și a fost declarată decedată. Celelalte 2 victime, dintre care un copil, au fost transportate la spital de către echipajele medicale. Ambele sunt conștiente”, a precizat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situații de Urgență Brașov.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au trimis mai multe echipaje de poliție la fața locului pentru a dirija traficul și a iniția o anchetă cu privire la cauzele producerii accidentului. Un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă a fost deschis în acest caz.

Încă un accident mortal pe DN1

Un șofer de 35 de ani și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic pe DN1, marți dimineața, în jurul orei 08:30, pe centura de vest a orașului Ploiești. Accidentul a avut loc atunci când bărbatul conducea un autotren și a rămas în pană pe prima bandă a sensului de mers Brașov-București, în comuna Brazi.

ADVERTISEMENT

Încercând să rezolve problema tehnică, șoferul a coborât în spatele TIR-ului său, neștiind că acest gest va avea consecințe fatale. În acel moment tragic, un alt TIR a intrat în autocamionul condus de victimă, prinzându-l pe bărbat între cele două vehicule. În ciuda eforturilor de salvare, șoferul în vârstă de 35 de ani a suferit leziuni grave și a fost declarat decedat, fiind strivit în urma impactului devastator.

Autoritățile locale și echipele de intervenție au fost rapid alertate și s-au deplasat la fața locului pentru a gestiona situația. Poliția a inițiat o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale tragicului accident.

ADVERTISEMENT

“Din primele verificări a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 35 de ani în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, la un moment dat a rămas în pană, pe banda nr.1 a sensului de mers Braşov către Bucureşti, moment în care un alt conducător de ansamblu de vehicule a intrat în coliziune cu cel oprit.

 Conducătorul de 35 de ani se afla coborât în spatele vehiculului său, fiind prins între cele două tiruri. În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului de 35 de ani”, au explicat oamenii legii prahoveni.

ADVERTISEMENT