News

Accident mortal produs de un tânăr beat şi fără permis. După ce a ucis o bătrână, acesta a fugit de la locul faptei

Un autoturism condus de un adolescent fără permis și beat i-a curmat viața unei bătrâne pe un drum din județul Harghita
19.03.2024 | 13:32
Accident mortal produs de un tanar beat si fara permis Dupa ce a ucis o batrana acesta a fugit de la locul faptei
Femeie de 69 de ani lovită mortal de o mașină condusă de un tânăr beat și fără permis. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 69 de ani, din localitatea Cristuru Secuiesc, a fost lovită mortal luni, 18 martie, de un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Șofer de 18 ani, beat la volan și fără permis

După producerea accidentului, șoferul a părăsit imediat locul faptei, dar a fost ulterior interceptat de poliție, la aproximativ trei kilometri distanță.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de autorități, tânărul, aflat la volanul mașinii și provenind din direcția Cristuru Secuiesc spre Secuieni, a pierdut controlul autovehiculului, pătrunzând pe trotuar și lovind tragic victima, o femeie în vârstă de 69 de ani.

Din nefericire, echipajul medical care a intervenit imediat la locul accidentului a constatat decesul acesteia, întrucât suferise leziuni grave în urma impactului.

ADVERTISEMENT

„Din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani, din Secuieni, s-a deplasat cu un autoturism şi ar fi pierdut controlul volanului, pătrunzând pe trotuar, unde a lovit victima, o femeie în vârstă de 69 de ani, din Cristuru Secuiesc. În urma impactului, femeia a suferit leziuni grave, iar echipajul de ambulanţă ajuns la faţa locului a constatat, din nefericire, decesul acesteia”, a informat IPJ Harghita.

Conducătorul mașinii a fugit de la locul accidentului

Tânărul șofer, în ciuda gravității situației, a decis să fugă de la locul accidentului, fiind însă identificat și reținut de forțele de ordine după o scurtă urmărire pe o distanță de aproximativ trei kilometri.

ADVERTISEMENT

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de alcool peste limita legală admisă în aerul expirat, în timp ce șoferul nu deținea niciun fel de permis de conducere pentru autovehicule.

„Conducătorul auto a părăsit locul accidentului la volanul autoturismului, însă poliţiştii au reuşit prinderea sa după aproximativ trei kilometri de urmărire. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a mai adăugat poliția din Harghita.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore de către poliție, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis de conducere.

De asemenea, miercuri, 20 martie, acesta va fi prezentat în fața instanței, urmând ca judecătorii să stabilească dacă acest ava fi arestat preventiv pentru 30 de zile,

 

ADVERTISEMENT