News

Un șofer beat a ucis un pieton și a fugit de la locul accidentului. Poliția a mobilizat zeci de echipe pentru a-l prinde

Operațiune de amploare în Suceava pentru prinderea unui șofer beat, responsabil de un accident mortal. Autoritățile au organizat filtre
10.03.2024 | 17:01
Un sofer beat a ucis un pieton si a fugit de la locul accidentului Politia a mobilizat zeci de echipe pentru al prinde
Șofer băut, prins după un accident mortal în Suceava. Poliția a mobilizat resurse masive pentru a-l captura. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un conducător auto în stare de ebrietate, care în seara de sâmbătă a provocat un accident mortal, lovit mortal o femeie care se deplasa pe marginea unui drum în judeţul Suceava, şi apoi a părăsit locul incidentului, a fost identificat şi reţinut în trafic.

Un șofer beat a fugit de la locul accidentului

Evenimentul tragic a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 19:45, în zona localităţii Leucuşeşti, comuna Preuteşti din judeţul Suceava. Cetăţenii care au găsit-o pe femeie au alertat serviciul de urgenţă 112, raportând că un conducător auto a lovit şi ucis o femeie şi a fugit de la locul tragediei, potrivit informațiilor IPJ Suceava, citate de News.ro.

ADVERTISEMENT

„S-a stabilit că un autoturism care rula pe drumul comunal din localitate a acroşat pe o femeie de 63 de ani, localnică, ce se deplasa în calitate de pieton în zona acostamentului. În urma impactului femeia a decedat. Şoferul nu a oprit la locul accidentului şi a părăsit în viteză zona.

Deşi nu existau martori şi indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunităţi din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin poliţiştii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale şi obţinerea de informaţii”, a transmis Poliţia Judeţeană Suceava.

ADVERTISEMENT

Cum a fost prins șoferul beat

Cu toate că nu existau martori sau indicii cu privire la vehiculul implicat, autorităţile au mobilizat toate echipajele din cadrul a trei subunităţi apropiate, iar poliţiştii rutieri au blocat traficul, în timp ce echipajele de ordine publică au făcut percheziţii pe toate drumurile comunale şi au căutat informaţii.

Aproximativ 30 de agenţi de poliţie cu 12 autospeciale au organizat filtre rutiere şi au blocat toate intrările şi ieşirile din localitatea unde s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, poliţiştii au primit informaţii că un autoturism a lovit uşor o altă maşină parcată pe raza satului Huşi, din aceeaşi comună Preuteşti. Un echipaj al Compartimentului Rutier Poliţia Municipiului Fălticeni a fost trimis la faţa locului şi a identificat un autoturism care circula în sens opus, care era lovit în partea frontală. Şoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Preuteşti, a fost scos din maşină fără incidente, deşi s-a opus.

Alcoolemie uriașă la volan

Conform informaţiilor oferite de autorităţi, şoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la unitatea medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, iar testele cu aparatul drugtest au indicat că nu consumase substanţe stupefiante.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, iar după finalizarea investigaţiilor penale, se vor lua măsuri preventive împotriva şoferului.

După ce a intrat în vigoare noua legislaţie, anume Legea 2 Mai, conducătorul auto vinovat poate fi condamnat la închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT