News

O femeie a fost lovită mortal de un tren, în Harghita. Victima a decedat pe loc

Accident feroviar grav, luni dimineață, în Harghita, acolo unde o femeie a fost lovită mortal de un tren. Victima nu a avut nicio șansă.
05.02.2024 | 08:23
O femeie a fost lovita mortal de un tren in Harghita Victima a decedat pe loc
Accident feroviar grav în Harghita: o femeie a fost lovită mortal de tren. Sursa foto (descriptiv): Știri de Neamț
ADVERTISEMENT

Accident mortal pe calea ferată, raportat luni dimineață în județul Harghita. O femeie a fost lovită de tren. Victima nu a avut nicio șansă și a decedat pe loc, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Accident feroviar grav în Harghita: o femeie a fost lovită mortal de tren

Din primele informații oferite de cei de la ISU Harghita aflăm că tragedia de luni s-a produs între stațiile Toplița şi Gălăuţaş. Victima, o femeie, a fost lovită de trenul IR-N 1641, în zona Podului Urmanczy, a anunțat ISU.

ADVERTISEMENT

Persoană lovită de tren (trenul IR-N 1641), între staţiile CFR Topliţa şi Gălăuţaş (Podul Urmanczy). Din primele date, victima ar fi decedată. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa, cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD, precum şi echipaje IPJ şi SAJ”, se arată în informarea ISU, conform Agerpres.

Angajații de la ISU sunt cei care au precizat că persoana lovită de tren este o femeie. Din cauza accidentului, circulaţia feroviară în zonă a fost blocată câteva ore.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, tot în Harghita, avea loc o altă tragedie pe calea ferată. Pe 26 ianuarie, o persoană a murit, după ce a fost lovită de un tren la ieşirea din gara Sâncrăieni, către Miercurea-Ciuc, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc cu o autospecială de stingere, pentru asigurarea zonei, precum şi echipajele SAJ şi IPJ. Din primele informaţii, persoana este decedată”, se arăta în informarea ISU Harghita. Sursa citată a mai precizat că persoana a fost lovită de trenul IR 406, care circula pe direcţia Braşov-Budapesta.

ADVERTISEMENT

Accident feroviar mortal și în Galați, duminică

Tragedia de luni din Harghita vine la nici o zi de la o alta petrecută în Galați. Duminică după-masă, o altă femeie și-a găsit sfârșitul după ce a fost victima unui cumplit accident de tren, foarte aproape de municipiul Galați

Duminică, 4 februarie, în jurul orei 16,00, un tren personal, care plecase de la Galați, a lovit mortal o femeie. Martorii au solicitat, prin apel 112, ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. Deși cadrele medicale au ajuns la scurt timp la locul producerii evenimentului, victima nu a mai putut fi salvată. Victima a fost decapitată în impact.

ADVERTISEMENT

Am fost solicitați, duminică după amiază, să intervenim la un accident feroviar. O femeie a fost lovită de tren la intrarea în stația CFR Barboși. La fața locului s-a deplasat echipajul SMURD cu medic, de la Detașamentul de Pompieri Galați”, a declarat căpitanul Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

ADVERTISEMENT