News

A apărut o nouă filmare în dosarul morții Raisei, fata de 11 ani călcată pe trecerea de pietoni de un polițist

Ancheta continuă în dosarul morții Raisei, fata de 11 ani spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției pe 13 ianuarie. Investigatorii au aflat că ar mai exista o filmare a accidentului, neștiută până acum.
29.01.2022 | 11:09
A aparut o noua filmare in dosarul mortii Raisei fata de 11 ani calcata pe trecerea de pietoni de un politist
Au apărut noi probe în dosarul morții Raisei, fetița de 11 ani spulberată pe trecerea de pietoni de mașina Poliției
ADVERTISEMENT

Pe 13 ianuarie, pe strada Laminorului din București, o mașină a Poliției condusă de agentul Constantin Popescu (30 de ani) a accidentat-o mortal pe Raisa (11 ani) chiar pe trecerea de pietoni. Prietena victimei, Marina, a ajuns la spital cu mai multe fracturi, dar a scăpat cu viață.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment. 

ADVERTISEMENT

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat atunci Poliția Capitalei într-un comunicat. Și asta după ce martorii tragediei au susținut cu fotografii că agentul a împins-o de fapt cu piciorul pe Raisa când i-a verificat starea.

A apărut o filmare realizată de o șoferiță aflată în spatele mașinii de poliție

În ancheta demarată de autorități a apărut recent un element surpriză, o filmare realizată de o șoferiță aflată în spatele mașinii de poliție în momentul producerii tragediei.

ADVERTISEMENT

“Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei”, a dezvăluit Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei, potrivit adevărul.ro.

Și Marina, prietena Raisei, care a supraviețuit accidentului, urmează să fie audiată. “E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo”, a continuat avocatul.

ADVERTISEMENT

Se solicită despăgubiri de milioane de euro de la autorități

”Despăgubirile cerute de către familie se ridică undeva la 6 milioane euro pentru familia Raisei și la 1 milion euro pentru familia fetei accidentate pe trecerea de pietoni.

Trebuie menționat faptul că se solicită răspunderea mai multor instituții printre care și Administrația străzilor alături de asiguratorul RCA și Poliția Română, toți care vor plăti în solidar daunele stabilită de către instanța de judecată în urma condamnării”, a completat Cuculis.

ADVERTISEMENT

În paralel se efectuează și expertiza tehnică a mașinii, care va dura în jur de 8 săptămâni. Avocatul familiei Raisei solicită și un test poligraf pentru Constantin Popescu, polițistul care a provocat drama.

ADVERTISEMENT
Tags: