News

Accident rutier cu victime în Drobeta-Turnu Severin. Copil de 3 ani proiectat în aer de pe trecerea de pietoni

Un șofer din Drobeta-Turnu Severin, care nu a acordat prioritate, a lovit un copil de 3 ani și pe bona acestuia pe trecerea de pietoni.
03.06.2023 | 15:47
Accident rutier cu victime in DrobetaTurnu Severin Copil de 3 ani proiectat in aer de pe trecerea de pietoni
Cele două victime au fost transportate la spital Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Femeia și copilul, care au căzut victime accidentului rutier, se angajaseră în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Șoferul care i-a lovit nu s-a oprit să le acorde prioritate. Ba, mai mult, a ocolit o altă mașină care se oprise să-i lase să treacă.

Accident rutier cu victime în Drobeta-Turnu Severin

Atât copilul, cât și femeia au fost transportați la spital. Accidentul s-a produs sâmbătă dimineața, în jurul orei 09.30, în Drobeta Turnu Severin. În cauză  fost deschis dosar penal.

ADVERTISEMENT

“Am lovit pe trecerea de pietoni o femeie şi un bărbat… o femeie şi un copil. Începuseră să treacă, dar asta este, s-a întâmplat. Am ocolit o maşină care deja oprea să le dea prioritate”, a declarat șoferul vinovat, citat de Observator News.

Potrivit martorilor, copilul a fost aruncat în aer zeci de metri. ”L-a aruncat în aer. Avea viteză. Era să mă ia și pe mine”, spune unul dintre mrtorii la accident. Potrivit sursei citate, până la sosirea echipajelor de salvare, bona, o femeie de 54 de ani, încerca să acorde primul ajutor micuțului.

ADVERTISEMENT

”La data de 03 iunie a.c., ora 09.36, Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un participant la trafic cu privire la faptul că pe bulevardul Tudor Vladimirescu la intersecția cu strada Independenții s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care, în urma verificărilor efectuate au stabilit că un bărbat de 56 de ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu strada Independenții, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat doi pietoni, o femeie de 54 de ani și un minor de 3 ani, ce se angajaseră în traversarea străzii pe marcaj pietonal.

ADVERTISEMENT

Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonilor, care au fost transportați la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, au informat reprezentanții IPJ Mehedinți, potrivit publicației Jurnalul Olteniei.

Reprezentanții poliției au mai precizat că femeia ”a suferit un traumatism la nivelul membrului inferior și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, ulterior fiind transportată la spital”.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost transportat, în stare de conștiență, la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. ”Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, mai anunță IPJ Mehedinți.

ADVERTISEMENT