News

Accident surprins de camere la Cluj-Napoca, o femeie a fost lovită de TIR. Se grăbea sa prindă tramvaiul

Accident surprins de camere la Cluj-Napoca, o femeie a fost lovită de TIR. Se grăbea sa prindă tramvaiul, însă nu a observat camionul care se afla la jumătate de metru.
25.04.2023 | 14:12
Accident surprins de camere la ClujNapoca o femeie a fost lovita de TIR Se grabea sa prinda tramvaiul
Accident surprins de camere la Cluj-Napoca. Foto: Știri de Cluj
ADVERTISEMENT

Accident surprins de camere la Cluj-Napoca, o femeie a fost lovită de TIR. Se grăbea sa prinda tramvaiul, însă nu a observat camionul care se afla la jumătate de metru. Se pare că femeia, care avea 85 de ani, a încercat să fugă după tramvai, însă a fost lovită de TIR, după cum se poate vedea în imagini.

Accident surprins de camere la Cluj-Napoca

Potrivit Știri de Cluj, femeia a fugit spre tramvai chiar în momentul în care vatmanul închidea ușile, însă fix în același moment s-a pus în mișcare și un camion, condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, originar din Republica Moldova. ”La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 12.50, polițiștii au fost sesizați pentru a interveni la un accident rutier produs pe strada Oașului, din municipiul Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Din primele date a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Republica Moldova, care în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (cap tractor+semiremorcă) înspre centrul orașului, la plecarea de pe loc din dreptul unei stații fără refugiu pentru pietoni, ar fi acroșat o femeie în vârstă de 85 de ani, care ar fi pătruns pe partea carosabilă”, transmite IPJ Cluj. În urma evenimentului, femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital.  Totodată, s-a constatat că bărbatul nu consumase alcool. CLICK AICI PENTRU IMAGINI

În urmă cu doar o zi, o femeie a fost aproape să moară după ce a fost călcată de TIR, însă a avut inspirația să se ghemuiască în momentul în care a simțit că e trasă sub camion. Totul s-a întâmplat pe o trecere de pietoni, iar imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din localitatea Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Șoferul de TIR a oprit pe loc, după ce a fost notificat de ceilalți participanți la trafic. Bărbatul a rămas fără permis timp de 60 de zile și a fost amendat e polițiști, cu toate că este originar din Ucraina. Victima în acest caz are 29 de ani și e profesoară în comuna Poșta Câlnău (Buzău). Femeia le-a declarat polițiștilor că se afla cu familia la cumpărături.

Nu a avut același noroc un bărbat care a fost lovit alături de cei doi copii ai săi pe o trecere de pietoni în apropiere de o Grădiniță la Lețcani. Dacă unul dintre copii, în vârstă de 6 ani, a scăpat cu viața, nu același lucru se poate spune despre fratele său în vârstă de 3 ani, care a decedat.

ADVERTISEMENT

”Accident rutier la Leţcani. Un TIR a acroşat un tată cu 2 copii. Un copil decedat de 3 ani. Al doilea copil de 6 ani este stabil hemodinamic. A fost preluat de SAJ şi va fi transportat la UPU Pediatrie, Spitalul Sf. Maria din Iaşi. Tatăl, în vârstă de 39 ani, este policontuzionat, stabil hemo dinamic, a fost preluat de TIM şi va fi transportat la UPU Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Se pare că tatăl trecea strada regulamentar alături de cei doi copii ai săi, însă a fost lovit de TIR-ul care circula cu mare viteză. “Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 28, în localitatea Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident rutier, în care doi minori, însoțiți de tatăl lor, au fost loviți de un autotren pe o trecere de pietoni. Unul dintre minori a decedat, iar celălalt a suferit multiple leziuni, i se acordă îngrijiri medicale la fața locului. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate“, arată portalul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

La fața locului a intervenit ”Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu 1 ASAS (autospeciala de stingere cu apă și spumă), 1 AID (descarcerare), 1 EPA (echipaj de prim ajutor), 1 TIM (terapie intensivă mobilă) și 2 echipaje de la SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) Iași”, conform ISU Iași.

ADVERTISEMENT