News

Accident teribil în Timiș. Patru răniți după ce două mașini s-au ciocnit și una dintre ele a luat foc

O mașină a luat foc în Timiș după ce s-a ciocnit de un alt autoturism, iar patru persoane au fost rănite și au ajuns la spital, conform anunțului SMURD.
19.04.2024 | 18:41
Accident teribil in Timis Patru raniti dupa ce doua masini sau ciocnit si una dintre ele a luat foc
Accident teribil în Timiș. Patru răniți după ce două mașini s-au ciocnit și una dintre ele a luat foc
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe DJ 592 în Timiș, iar la fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și trei echipaje SMURD. De altfel, autoritățile au tratat acest accident ca pe unul extrem de grav, mai ales că unul dintre autoturismele implicate în accident a luat foc și a ars ca o torță.

Patru răniți după ce două mașini s-au ciocnit și una dintre ele a luat foc

”La fața locului au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, trei echipaje SMURD, dintre care unul cu medic și o ambulanță SAJ cu asistent. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului a izbucnit un incendiu la unul dintre autoturisme. Autoturismul a ars în totalitate”, a transmis ISU Timiș, conform Observatornews.ro. Din fericire toate cele patru victime sunt ”în stare conștientă și cooperată”, conform salvatorilor.

Deși românii sunt obișnuiți cu accidentele rutiere, în țara unde 4 oameni mor la fiecare 24 de ore pe drumuri, situația în care mașinile implicate în accident iau foc sunt destul de rare. Cu toate acestea ele există, cum ar fi și cazul de acum o săptămână de pe Autostrada A1.

ADVERTISEMENT

Aici, pe sensul de mers spre București dinspre Pitești, un autoturism a luat foc din mers. Martorii oculari nu au putut să intervină din cauza faptului că mașina funcționa pe bază de GPL, astfel că a ars ca o torță. Incidentul a avut loc la kilometrul 80 al autostrăzii și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Reprezentanții ISU Argeș au transmis că pasagerii acelui autoturism au reușit să fugă din mașină înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări, astfel că pompierii au fost nevoiți doar să stingă incendiul, nu și să salveze vieți. ”Pompierii intervin cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

ADVERTISEMENT

O mașină a luat foc și ars ca o torță pe Autostrada București – Pitești

Este vorba despre un incendiu care se manifestă generalizat la autoturism. Nu au fost identificate victime”, transmiteau reprezentanții ISU Argeș. Cel care a sunat la 112 a fost un șofer care a tras autoturismul pe dreapta atunci când a observat că pe autostradă o altă mașină a luat foc și ardea ca o torță.

Cu siguranță cel mai cunoscut astfel de caz este cel din toamna anului 2022, atunci când un autoturism lua foc în Pasajul Unirii din București, fără ca nimeni să sară în ajutorul șoferului disperat. Pasajul s-a umplut atunci de fum și mai bine de 10 mașini au rămas abandonate în pasaj, în timp ce oamenii au fugit să se salveze.

ADVERTISEMENT

”În jurul orei 9:30 am fost informați în legătură cu producerea unui incendiu. Au fost mari degajări de fum. Conducătorii auto și ceilalți pasageri au ieșit din pasaj prin cele două intrări. Nu au pățit nimic. Echipajele au pătruns în interior. Principala problemă a fost cauzată de cantitatea foarte mare de fum. În scurt timp, instalațiile au reușit să evacueze fumul.

Urmează a fi îndepărtat autoturismul care a ars și să stabilim cauza. Știm că era un autoturism aflat în deplasare. Focul a izbucnit la compartimentul motor. Pe același sens cu mașina care a luat foc se mai află încă două mașini. Important e că persoanele au ieșit la timp din mașină. Sunt instalații de detecție și de evacuare a fumului”, a declarat atunci Raed Arafat, șeful DSU.

ADVERTISEMENT