News

Tragedie pe autostradă, cinci morţi într-un cumplit accident pe A1 Bucureşti-Piteşti. O maşină a fost strivită de două tiruri. Update

Mașină strivită, marți, între două tiruri pe Autostrada București-Pitești. Imagini cumplite, a intervenit elicopterul SMURD.
19.09.2023 | 12:08
Tragedie pe autostrada cinci morti intrun cumplit accident pe A1 BucurestiPitesti O masina a fost strivita de doua tiruri Update
Tragedie pe autostradă, mai mulţi morţi într-un cumplit accident pe A1. Colaj Fanatik/ Foto ISU București Ilfov
ADVERTISEMENT
19-09-2023
09:11

Cinci persoane au murit în accident

ISU anunţă că în urma acţiunilor pentru descarcerare au fost identificate cinci persoane decedate în vehiculul prins între cele două autotrenuri. “Ca urmare a evenimentului rutier produs marți dimineață pe Autostrada A1, sensul de deplasare spre București, din păcate toate cele cinci persoane aflate în vehiculul prin între cele două autotrenuri au decedat. De asemenea, alte două persoane au fost rănite”, au informat autoritățile. 

Se pare că maşina strivită este un microboz care transporta muncitori în construcţii dinspre Piteşti spre Bucureşti.

La faţa locului a fost chemat şi un elicopter SMURD care a transportat la un spital din Bucureşti pe şoferul unui alt autoturism, prins în carambol. De asemenea, şoferul unuia dintre tiruri a fost rănit.

Tragedie pe autostradă, mai mulţi morţi într-un cumplit accident pe A1 Bucureşti-Piteşti. O mașină a fost strivită între două tiruri, în urma unui accident rutier grav petrecut, marți dimineața, lângă Ciorogârla. Evenimentul a avut loc la kilometrul 17, pe sensul de mers spre Capitală.

Tragedie pe autostradă, mai mulţi morţi într-un cumplit accident pe A1 Bucureşti-Piteşti

În accidentul rutier au fost implicate două tiruri și două autoturisme, fiind vorba de o coliziune față-spate, așa cum reiese din primele cercetări. Una dintre mașini a fost pur și simplu strivită între cele două tiruri.

ADVERTISEMENT

Din această cauză, pompierii întâmpină dificultăți în stabilirea numărului victimelor. De asemenea, nu se cunosc detalii cu privire la starea celor aflați în mașina prinsă între autotrenuri. Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București Ilfov, se pare că mai multe persoane sunt decedate.

La fața locului au ajuns pompierii cu echipajele de descarcerare, mai multe echipaje medicale, precum și un elicopter SMURD, pentru a prelua victimele. „Între cele două tiruri este un vehicul, deformat în mare măsura, în interiorul căruia nu se poate determina numărul de persoane.”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților ISU, este foarte probabil ca cel de-al doilea autovehicul implicat să fi fost unul de transport persoane (cel mai probabil 8 pasageri). Însă, acest lucru nu poate fi stabilit, până când pompierii nu vor finaliza intervenția.

Traficul rutier este blocat pe sensul spre București

Salvatorii încă acționează pentru a scoate victimele din mașina strivită între autotrenuri. De altfel, conform Știrile Pro TV, în autoturism s-ar afla 4-5 muncitori ai unei firme de construcții din Pitești.

ADVERTISEMENT

Patronul companiei a precizat că oamenii ar fi fost trimiși la o lucrare. Deocamdată, este greu de stabilit în ce stare se află aceștia. Traficul rutier este blocat pe sensul de mers spre București.

Șoferul celui de-al doilea autoturism implicat, cel de culoare albastră, a fost scos din interior și preluat de urgență de elicopterul SMURD. Totodată, șoferul unuia dintre tiruri a fost descarcerat și transportat la spital. Conducătorul auto al celui de-al doilea tir nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

„Mai multe persoane se află în evaluare medicală la fața locului, fiind solicitată intervenția unui elicopter SMURD. Traficul este blocat, fiind deviată circulația pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal”, adăugat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT