News

Accident Ungaria: imagini cu primul impact, surprinse cu o cameră de bord. Cu ce viteză se circula pe autostrada M1. Video

Primele imagini surprinse de o cameră de bord de pe una din mașinile implicate în accidentul de sâmbătă, din Ungaria, au fost date publicității.
12.03.2023 | 17:03
Accident Ungaria imagini cu primul impact surprinse cu o camera de bord Cu ce viteza se circula pe autostrada M1 Video
Momentul accidentului din Ungaria a fost surprins cu o cameră de bord / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Police Hu / Cseke Ferenc, Presa Satu Mare Facebook
ADVERTISEMENT

Accidentul de pe autostrada M1, din Ungaria, a fost provocat de neadaptarea vitezei la condițiile de drum, cu vizibilitate redusă. Acestea sunt concluziile după vizionarea primelor imagini surprinse pe camera de bord a unuia dintre șoferii implicați în carambol.

Mașinile circulau cu viteză

Din imagini se poate vedea cum o furtună de praf blochează pur și simplu vederea șoferilor, înainte de impact. Aceștia nu mai au timp să frâneze și se ciocnesc la o viteză de aproximativ 90 km/h. Este greu de spus dacă incidentul putea fi evitat, în condițiile în care autovehiculele se aflau pe o porțiune de drum unde se poate circula cu peste 100 km/h, iar fenomenul meteo s-a creat instant.

ADVERTISEMENT

Bilanțul accidentului de sâmbătă, din Ungaria, a ajuns la 30 de răniți. În accident au fost surprinși și cinci români, unul dintre ei fiind rănit grav. De asemenea, cadavrul unei persoane a fost găsit sub rămășițele unei mașini care a ars în totalitate, în urma impactului.

Un număr de 37 de vehicule de diferite dimensiuni, dar și cinci tractoare cu remorcă au fost implicate în carambolul de sâmbătă, care s-a produs la 25 de kilometri vest de Budapesta, pe autostrada care duce la Viena. În urma impactului, 19 mașini au luat foc.

ADVERTISEMENT

A crescut numărul românilor implicați în accidentul din Ungaria

Duminică, MAE a transmis că alți doi români care au fost implicați în accidentul de sâmbătă au luat legătura cu ambasada României la Budapesta. Până sâmbătă, se știa doar de trei.

”În continuarea precizărilor de presă din data de 11 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgență al misiunii diplomatice de către alți doi cetățeni români implicați în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit datelor obținute până la acest moment, în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație. Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România.

Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT