Sport

Accidentare de ultim moment în lotul Belgiei! România a scăpat de un adversar important pentru Euro 2024

România va întâlni Belgia la Euro 2024 pe 22 iunie, de la ora 22:00, la Koln. Elevii lui Edi Iordănescu au scăpat de un adversar important.
19.03.2024 | 20:50
Accidentare de ultim moment in lotul Belgiei Romania a scapat de un adversar important pentru Euro 2024
România a scăpat de un adversar pentru Euro 2024. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a fost repartizată în Grupa E în urma tragerii la sorți pentru Euro 2024. ”Tricolorii” vor înfrunta Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda).

România a scăpat de un adversar pentru Euro 2024

După ce în august 2023 a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la un antrenament și spera să revină în lotul lui Real Madrid în aprilie, Thibaut Courtois s-a accidentat din nou.

ADVERTISEMENT

De această dată, portarul a acuzat dureri la un antrenament al naționalei Belgiei. Potrivit Marca, Courtois a suferit acum o ruptură a meniscului intern al genunchiului drept.

Va urma o nouă operație, după cea din vară, și va reveni pe gazon odată ce Real Madrid își va relua antreanementele, după turneul final din Germania.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois anunțase că vrea la Euro 2024

În decembrie 2023, Thibaut Courtois a șocat pe toată lumea când a anunțat că nu vrea să facă parte din lotul Belgiei pentru Euro 2024, din cauza unui conflict cu selecționerul Domenico Tedesco.

Ulterior, după ce selecționerul l-a votat  portarul numărul 1 al lumii în ancheta FIFA The Best 2023, ”galacticul” a revenit la sentimente mai bune și a declarat că se nu vrea să părăsească echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Poate că am luat prea repede decizia. Însă eu nu sunt decât un om, cu sentimente, nu sunt robot. Îmi doresc să rămân portarul Belgiei”, a declarat Thibaut Courtois, în luna ianuarie.

Care este programul României la Euro 2024

România va începe parcursul său în cadrul Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva celei mai slab cotate echipe din grupă. “Tricolorii” se vor confrunta cu câștigătoarea din play-off-ul B, care poate fi Ucraina, Israel, Bosnia sau Islanda, pe terenul de acasă al lui Bayern München.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al “tricolorilor” va avea loc la Koln, unde pe 22 iunie, începând cu ora 22:00, unde se vor duela cu Belgia. Ultimul meci din faza grupelor, împotriva Slovaciei, va avea loc la Frankfurt, pe 26 iunie, la ora 19:00.

ADVERTISEMENT