News

Accidente înfiorătoare din cauza viscolului. O femeie a murit în Predeal, după ce a căzut cu mașina într-o râpă

Primul episod de iarnă severă a venit și cu probleme în trafic. Din nefericire, s-au înregistrat mai multe accidente, iar una dintre victime și-a pierdut viața
19.11.2023 | 12:36
Accidente infioratoare din cauza viscolului O femeie a murit in Predeal dupa ce a cazut cu masina intro rapa
O femeie și-a pierdut viața n accidentul de la Predeal Sursa foto: Telegrama
ADVERTISEMENT

Viscolul și ninsoarea din ultimele zile au dus la închiderea mai multor drumuri și la o serie de accidente pe fondul carosabilului umed, lipsei de experiență sau cauciucurilor necorespunzătoare cu care erau echipate mașinile.

Accidente înfiorătoare din cauza viscolului

Sâmbătă seara, în județul Caraș Severin, o mașină în care se aflau patru tineri s-a răsturnat din cauza vitezei şi a carosabilului umed. Șoferul, în vârstă de 20 de ani, însoţit de alţi 3 prieteni, se îndreptau spre Muntele Semenic. Pe o porţiune de drum drept, din cauza vitezei şi a carosabilul umed autoturismul s-a răsturnat, cei patru au scăpat, ca prin minune, cu viață.

ADVERTISEMENT

În Timiş, copacii care au căzut din cauza vântului puternic au blocat drumul spre Muntele Mic. Copacii căzuți au rupt cablurile de electricitate,lăsând oamenii din zonă fără curent. Arborii căzuți pe șosea au blocat un drum județean și în zona Lacului Tarniţa, din Cluj. Pompierii au lucrat ore în şir pentru eliberarea carosabilului.

O mașină a rămas blocată în Bisoca, județul Buzău, în condițiile în care vântul a suflat cu peste 100 de kilometri la oră. Buzăul este sub incidența unui cod portocaliu de viscol care reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Autoritățile au avertizat șoferii să nu circule în zonă dacă nu este necesar şi să fie echipaţi de iarnă.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit în Predeal, după ce a căzut cu mașina într-o râpă

Sâmbătă, în Predeal, pe drumul spre Azuga, o maşină cu patru pasageri a ieşit de pe şosea şi a ajuns într-o râpă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Echipajele de intervenție deplasate la fața locului au fost nevoite să declare decesul unei femei.

O altă mașină, în care se aflau trei femei s-a răsturnat în șanț în județul Iași. Mașina avea cauciucuri de vară care nu mai fuseseră schimbate de 16 ani.

ADVERTISEMENT

În Suceava, drumarii curăță drumurile la foc continuu. Ninsoarea viscolită a fost atât de puternică încât, sâmbătă dimineață, mai multe mașini au rămas blocate timp de câteva ore în Păltinoasa, la peste 1.100 de metri altitudine. Mai multe maşini au rămas blocate pe şosele și în județul Maramureș.

În munţii Parâng a nins şi a viscolit toată noaptea. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe drumurile montane. ”La creastă, traseele sunt închise. Zăpada este mult mai mare, depăşeşte jumătate de metru şi vizibilitatea este redusă spre zero”, a avertizat Remus Popescu, șef Salvamont Petroşani.

ADVERTISEMENT
Tags: