Life

Aceasta e cea mai aglomerată insulă din lume. Este mai mică decât un teren de fotbal, dar oamenii vin aici să facă bani frumoși

Cea mai mică insulă din lume a devenit o atracție pentru mii de persoane. Oricine ajunge aici se poate îmbogăți fără prea mult efort.
07.03.2024 | 11:16
Aceasta e cea mai aglomerata insula din lume Este mai mica decat un teren de fotbal dar oamenii vin aici sa faca bani frumosi
Cea mai mică insulă din lume îi atrage pe toți ca un magnet. Sursa foto: Pixabay, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine nu ar vrea să locuiască pe o insulă și să facă și bani mulți?! Deși pare un deziderat imposibil de atins, ei bine, acest lucru este posibil. Cea mai mică insulă de lume atrage mii de oameni în fiecare an și toți sunt fascinați de ceea ce se întâmplă aici.

Unde se află cea mai mică, dar și cea mai aglomerată insulă din lume

De obicei, oamenii aleg să meargă pe cele mai populare insule din lume pentru a se distra. Însă, există și bucăți de uscat care nu sunt foarte cunoscute, dar care au un potențial uriaș. Exemplul concret este dat de insula Migingo, aflată în Africa.

ADVERTISEMENT

Migingo este cunoscută drept cea mai mică insulă de lume. Mulți nici nu au auzit de ea și nu este de mirare, având în vedere că are dimensiunea unui teren de fotbal. Cu o populație de doar 500 de locuitori, Migingo este așezarea cu cea mai mare densitate din întreaga lume.

Deși are anumite caracteristici care atrag atenția, nu multă lume a auzit de Migingo. Însă, toți cei care au ajuns aici, au făcut-o dintr-un motiv foarte simplu. Și anume, acela de a face bani.

ADVERTISEMENT

Potrivit atlas-geografic.net, insula Migingo este relativ nouă, căci prima sa atestare datează din anul 1990. Atunci, aceasta a fost descoperită de pescarii din Kenya, iar mai târziu, insula a atras atenția Ugandei. La un moment dat, Uganda a decis să taxeze pescarii din Kenya, ceea ce a agitat destul de mult apele.

Kenya s-a arătat deranjată de decizia Ugandei și a fost la un pas de a începe un conflict. Însă, după discuții lungi, s-a ajuns la un consens prin care să îi protejeze pe pescari, astfel încât ambele state să aibă de câștigat.

ADVERTISEMENT

Deși a fost un teren mereu disputat, nici Kenya și nici Uganda nu au anexat insula Migingo. În continuare, cei 500 de locuitori de aici se consideră autonomi. Autonomia lor a avut un preț destul de mare, dar nu atât de mare încât să afecteze economia.

Din ce își câștigă locuitorii din Migingo banii

Poate că pare greu de crezut, dar locuitorii din Migingo au venituri mult mai mari decât persoanele de pe continent. Mulți se întreabă din ce produc banii, iar răspunsul este unul simplu. Una dintre cele mai vechi îndeletniciri îi ajută să aibă un trai mai mult decât decent.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din Migingo se ocupă cu pescuitul. Apele din jurul insulei abundă de pești, astfel că aceștia au mereu captura asigurată. Mai departe, locuitorii insulei vând peștii direct din bărcile lor, iar la schimb, primesc plata cash.

Pescarii din Migingo câștigă mult mai mult decât oamenii care locuiesc pe continent. Faptul că aici se pot câștiga mici averi în urma unui hobby a atras atenția multora. Tocmai de aceea, anumite persoane iau în calcul posibilitatea de a se muta definitiv aici. În special, ideea le surâde celor care sunt pescari cu experiență.

Migingo are dimensiunea unui teren de fotbal, dar asta nu înseamnă că nu este dotată cu toate cele necesare. Pe insulă se află o biserică, o farmacie, dar și un salon.

ADVERTISEMENT
Tags: