Life

Aceasta este cea mai periculoasă șosea din lume. Puțini șoferi știu de ea. Tu ai curaj să conduci pe aici?

Unde se află cea mai periculoasă șosea din lume. Puțini șoferi o cunosc. Ai avea curaj să conduci mașina prin această zonă?
01.03.2024 | 09:24
Aceasta este cea mai periculoasa sosea din lume Putini soferi stiu de ea Tu ai curaj sa conduci pe aici
Traseul este mai periculos și decât ”Drumul Morții” din Bolivia. Sursa foto: The Travel Magazine
ADVERTISEMENT

Se spune că ”Drumul Morții” din Bolivia este cel mai dificil traseu din lume, dar aflați că mulți și-au schimbat opinia după ce au parcurs o șosea care i-a făcut să stea cu sufletul la gură. Are o mulțime de curbe periculoase, dar nu și parapeți.

Cea mai periculoasă șosea din lume. Mulți șoferi o evită

Între orașele Of și Bayburt din estul Turciei, se găsește D915, o rută abruptă, cu pante și rampe periculoase, curbe dificile și chiar alunecoase. Șoferii care au parcurs-o nu vor să mai repete experiența.

ADVERTISEMENT

Drumul devine o cursă și mai periculoasă din cauza lipsei parapeților. El leagă Anatolia de Nord-Est a Turciei de Marea Neagră și este dificil de traversat chiar și de către cei mai pricepuți conducători auto. Dacă vă întrebați cum a apărut, iată un scurt rezumat.

D915 sau drumul Babyurt-Of, așa cum mai este cunoscut, a luat ”naștere” în urma unei campanii, intitulată ”Trebizond”, din perioada 1916-1918. Prin această inițiativă, Trazbonul a fost capturat de forțele ruse. De altfel, acestea au construit ruta periculoasă, potrivit Oddity Central.

ADVERTISEMENT

Soldații ruși au făcut drumul cu propriile mâini, cu ajutorul unor unelte speciale. Odată cu trecerea timpului, traseul a fost pavat cu asfalt , dar cea mai mare parte a rămas încă neasfaltată, fiind formată din pietriș.

Drumul are 38 de viraje periculoase

Aflați și că D915 este compus din 38 de viraje abrupte, dar cele mai periculoase sunt așa numitele viraje Derebași.  17 dintre ele se întind pe 35, 1 kilometri, la o altitudine de 1, 712 m până la 2.035 m.

ADVERTISEMENT

În lipsa balustradelor, oricând un șofer se poate prăbuși cu mașina într-o prăpastie, mai ales dacă este o persoană care nu stăpânește bine volanul și are teamă de drumurile nesigure. Totul devine și mai complicat în clipa în care două mașini se întâlnesc, iar din cauza lipsei de lățime, una trebuie să dea înapoi.

În condițiile meteo nefavorabile, există posibilitatea ca mașina să derapeze și să se producă un accident rutier grav, mai ales în situațiile în care șoferii trebuie să dea înapoi, pentru a lăsa loc altuia.

ADVERTISEMENT

Drumul din Turcia se închide din octombrie până la finalul lunii iunie. Asta deoarece în această perioadă încă se mai depune zăpada și se formează gheața, iar ruta ar fi imposibil de parcurs și o adevărată capcană a morții.

ADVERTISEMENT
Tags: