News

Acesta este bărbatul care s-a prefăcut orb timp de peste 30 de ani ca să primească pensie de handicap. A fost prins când scotea banii de la bancomat

Un bărbat s-a prefăcut că este orb timp de 34 de ani doar ca să primească pensie de handicap și a reușit să strângă în mod fraudulos 90.000 de euro.
10.02.2024 | 16:30
Acesta este barbatul care sa prefacut orb timp de peste 30 de ani ca sa primeasca pensie de handicap A fost prins cand scotea banii de la bancomat
Acesta este bărbatul care s-a prefăcut orb timp de peste 30 de ani ca să primească pensie de handicap. A fost prins când scotea banii de la bancomat. Foto: Aktual 24
ADVERTISEMENT

Bărbatul are 84 de ani și locuiește în Torino, Italia, și s-a prefăcut că este orb pentru a primi pensie de handicap în fiecare lună. Nu s-a gândit niciodată că autoritățile îi monitorizează fiecare mișcare în ultima vreme, după ce polițiștii din Torino au primit un pont care-l dădea în vileag pe individ.

Acesta este bărbatul care s-a prefăcut orb timp de peste 30 de ani ca să primească pensie de handicap

Așadar, oamenii legii l-au monitorizat atent pe bărbat timp de mai multe luni, astfel că a fost prins în timp ce se plimba liniștit pe stradă, după ce scosese bani de la bancomat. Autoritățile i-au pus sechestru pe contul bancar în care avea 90.000 de euro, însă acum sunt toate șansele ca bărbatul să fie obligat să restituie suma.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pensionarul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de înșelăciune calificată împotriva statului, conform Torino Today. Vor răspunde în fața legii și o parte dintre medicii oftalmologi care l-au declarat orb, deși nu toți mai sunt în viață.

O femeie din Lugoj și-a ascuns mama moartă pentru a-i încasa pensia

Inițial, bărbatul făcuse rost de o adeverință care arăta că suferă de probleme de vedere, iar după patru ani s-a ”constatat că era orb”. Astfel de cazuri bizare au fost înregistrate inclusiv în România, însă și mai șocant e atunci când cineva își ascunde o rudă moartă pentru a-i încasa pensia în continuare.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unei femei din Lugoj, care în 2022 a primit 10 luni de închisoare cu executare după ce a avut ideea să le ascundă autorităților că mama sa murise. Motivul? Femeia a vrut să încaseze în continuare banii de pensie ai mamei sale.

Fără să stea prea mult pe gânduri, femeia și-a luat mama și a ascuns-o într-o pădure. A fost condamnată pentru profanare de cadavre sau morminte după ce și-a recunoscut fapta. Deși suferă de tulburare de personalitate disociată, medicii au stabilit că aceasta a avut discernământul la momentul comiterii faptei.

ADVERTISEMENT

”Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că în urmă cu 4 ani a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj.

În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, este prezentat în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că bătrâna murise cândva în martie 2019, însă cadavrul a fost descoperit doar în iulie 2019, după multe luni. Paradoxal, infractoarea a primit o singură pensie de 791 de lei din partea statului, pentru că angajații Casei de Pensii i-au tăiat pensia pe motiv de deces, dintr-o eroare, fără să știe că aceasta era, de fapt, moartă.

ADVERTISEMENT
Tags: