Life

Acesta este cel mai sigur oraș din România? Are un sistem de protecție mai tare decât Poliția

Ea este localitatea unde oamenii se simt cel mai în siguranță? Se bucură de un sistem de protecție mai bun decât Poliția.
19.01.2024 | 09:05
Acesta este cel mai sigur oras din Romania Are un sistem de protectie mai tare decat Politia
Ea este localitatea unde oamenii se simt cel mai în siguranță? Se bucură de un sistem de protecție mai bun decât Poliția. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Acesta este cel mai sigur oraș din România? Are un sistem de protecție mai tare decât Poliția, motiv pentru care autoritățile reușesc să vadă în timp real ce se întâmplă în zonă pentru a putea lua măsuri radicale.

Ea este localitatea unde oamenii se simt cel mai în siguranță? Se bucură de un sistem de protecție mai bun decât Poliția

Ea este localitatea unde oamenii se simt cel mai în siguranță? Se bucură de un sistem de protecție mai bun decât Poliția pentru că are montate foarte multe camere de supraveghere. Acestea sunt de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Orașul se numește Baia Mare, situat în partea vestică a județului Maramureș. Primăria și conducerea au luat măsuri pentru a vedea cine sunt oamenii care încalcă regulile de circulație sau dacă aruncă gunoiul la întâmplare.

Rezultatele încep deja să apară în zonă, semn că localnicii sunt mai responsabili de când au fost montate 170 de camere de supraveghere. 29 dintre ele sunt mobile și reușesc să surprindă orașul din mai multe unghiuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă parte dintre camere se află la intrarea și ieșirea din localitate, putând citi numerele de înmatriculare ale mașinilor. Oamenii din Baia Mare sunt de părere că aceste camere își fac treaba mai bine decât poliţiştii locali.

„Ce-i pe cameră e pe cameră. Nu cred că Poliţia poate să stea de fiecare dată la fiecare colţ să pândească, că practic ăsta e rolul lor şi atunci eu cred că ajută foarte mult acest lucru”, a spus un localnic pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Baia Mare, un oraș sigur pentru localnici

Baia Mare reprezintă un oraș sigur pentru localnici și pentru că imaginile sunt monitorizate 24 din 24 de ore dintr-un dispecerat. În felul acesta autorităţile pot interveni imediat atunci când observă unele infracţiuni.

Mai mult decât atât, Doru Dăncuş, primar interimar, a declarat că montarea camerelor de supraveghere ar putea duce și la scăderea ratei infracționale. De asemenea, cei care aruncă deșeuri sunt amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 40.000 de lei, în funcție de cantitatea și toxicitatea acestora.

ADVERTISEMENT

„În special acţionăm în timp real acolo unde vedem că într-un anumit moment, într-un anumit loc se petrece o infracţiune, o staţionare interzisă, o parcare pe spaţiul verde, o abandonare a unui deşeu necontrolat într-un anumit spaţiu.

Am solicitat colegilor de la Poliţia Locală, de la Dispecerat, ca în fiecare zi să noteze şi să ne prezinte care e aportul şi cu cât se poate îmbunătăţi într-un fel sau altul mecanismul acesta de intervenţie în cazul unor infracţiuni care se produc”, a declara edilul pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: