Life

Aceste lucruri vor dispărea din magazine! UE a decis să le interzică

Lista lucrurilor care nu se vor mai regăsi, în viitorul apropiat, în niciun magazin din spațiul european. Măsura drastică pe care a adaptat-o Uniunea Europeană.
05.03.2024 | 10:13
Aceste lucruri vor disparea din magazine UE a decis sa le interzica
Lucrurile care nu se vor mai regăsi în magazine din 2030. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană a pregătit un set de măsuri care va produce anumite schimbări la nivelul tuturor magazinelor. În viitorul apropiat, mai mute lucruri din supermarketuri vor dispărea. Iată ce nu vei mai găsi, sub nicio formă, de acum încolo când vei merge la cumpărături.

Lucrurile care nu se vor mai găsi în magazine, în viitorul apropiat

Fără doar și poate, poluarea este o problemă care afectează din ce în ce mai mult planeta. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, în special, pe cele din plastic, la nivelul Uniunii Europene s-a luat o nouă decizie.

ADVERTISEMENT

Luni seara, Uniunea Europeană a ajuns la un acord ca va produce efecte simțitoare în toate magazinele din spațiul european. Cât de curând, cei care vor trece pragul supermarketurilor vor observa ca anumite lucruri au dispărut complet.

Afectate de noua măsură adoptată de Uniunea Europeană nu vor fi doar magazinele. Efectele noului acord se vor resimți și la nivelul restaurantelor și al hotelurilor. Mai exact, acordul la care a ajuns Uniunea Europeană presupune interzicerea ambalajelor de plastic.

ADVERTISEMENT

De acum încolo, fructele și legumele nu vor mai ajunge în magazine în ambalaje de plastic. De asemenea, nici în restaurante nu va mai fi servit ketchup în tuburi de plastic și nici în hoteluri nu vor mai exista sticle mici de șampon.

Din 2030, ambalajele de plastic vor fi interzise

Măsura se va aplica începând cu anul 2030, iar vizate vor fi și aeroporturile din întreaga lume. Din 2030, niciun aeroport nu va mai putea folosi clasica folie de plastic pentru a proteja valizele în timpul călătoriei.

ADVERTISEMENT

Principalul scop al acestui acord este acela de a reduce nivelul de deșeuri. Uniunea Europeană are așteptări mari de la acest acord și speră ca țintele propuse să fie atinse. În ultimii ani, cantitatea de deșeuri produse în Uniunea Europeană a crescut semnificativ, astfel că se impunea o asemenea măsură.

Până în 2040, Uniunea Europeană speră să reducă masa de deșeuri cu până la 15%. Însă, până atunci, focusul tuturor este de a ajunge la o masă de deșeuri plastice mai mică cu 5%, până în 2030.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în ultimii ani, fiecare persoană care locuiește în Uniunea Europeană a produs peste 35 de kilograme de deșeuri din plastic. Din fericire, au fost făcuți pași importanți și în reciclarea deșeurilor, europenii fiind din ce în ce mai dispuși să recicleze ambalajelor corespunzător.

În total, la nivelul întregii Uniuni Europene s-a ajuns la o cantitate de 84 de milioane de tone de deșeuri. Din această cantitate, un procent 19% a fost reprezentat de cantitatea de deșeuri plastice, potrivit datelor Eurostat prezentate de dcnews.ro.

ADVERTISEMENT