Sport

Achizițiile Rapidului, sub lupa Fanatik la debutul în SuperLiga. Transferurile lui Mutu i-au încurcat debutul lui Bergodi

Rapid a început meciul cu Sepsi cu patru noi achiziții în teren. Cum s-au descurcat la debutul pe Giulești Cristea, Braun, Oaidă sau Cârjan.
14.07.2023 | 23:33
Achizitiile Rapidului sub lupa Fanatik la debutul in SuperLiga Transferurile lui Mutu iau incurcat debutul lui Bergodi
Achizițiile Rapidului, sub lupa Fanatik la debutul în SuperLiga. Transferurile lui Mutu i-au încurcat debutul lui Bergodi. FOTO: gsp.ro, Cristi Preda
ADVERTISEMENT

Rapid a debutat cu stângul în noul sezon din SuperLiga, iar Cristiano Bergodi nu a reușit să câștige în Giulești împotriva lui Sepsi, fosta sa echipă. Italianul a trimis în primul unsprezece 4 jucători aduși în această vară, iar FANATIK le-a urmărit fiecare mișcare.

Cum s-au descurcat jucătorii Rapidului la debutul pe Giulești. Cătălin Cârjan și Braun au fost singurii remarcați

Rapid s-a chinuit cu Sepsi Sfântu Gheorghe pe teren propriu, după ce în prima repriză a dominat partida și a avut mai multe șanse mari să înscrie. „Alb-vișiniiilor” le-a trecut glonțul pe la ureche, după ce Sepsi a avut un gol anulat cu VAR. FANATIK a analizat evoluția celor cinci achiziții care au debutat pe Giulești.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea – A văzut cartonașul galben încă din minutul 9 după un fault inutil la mijlocul terenului. Per total, un meci slab făcut de fostul jucător al FCSB. A greșit la faza în care Ștefănescu a marcat, însă a avut noroc că reușita a fost anulată cu VAR.

Christopher Braun – A început curajos meciul și a trimis o centrare în careu încă din minutul 1 pentru Funsho Bamgboye. Stoperul venit de la CFR Cluj a împlinit 32 de ani la meciul său de debut la Rapid chiar pe Giulești.

ADVERTISEMENT

A rezolvat cu foarte mult calm și eleganță o fază în minutul 12 la care Safranko putea scăpa singur cu portarul și a fost aplaudat de galeria Rapidului. A respins din nou bine o centrare periculoasă a covăsnenilor în minutul 18. A preluat mingea excelent și a avut o urcare excelentă în minutul 24, când și-a pus în valoare viteza. Va fi cu siguranță o bătălie aprigă între el și Junior Morais pentru postul de titular.

În minutul 42 a fost foarte aproape să obțină o lovitură de la unsprezece metri, după ce a fost faultat în preajma liniei de 16 metri de către Marius Ștefănescu. A recuperat mingi, a blocat mai multe atacuri și pare că și-a câștigat pentru moment locul de titular în detrimentul lui Morais.

ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă, debut șters în tricoul Rapidului

Răzvan Oaidă – Unul dintre cei mai slabi jucători ai Rapidului. A avut o ezitare în finalul primei reprize când a călcat pe minge și putea să îi pună pe Sepsi pe contraatac, însă s-a redresat în ultima clipă. Nu a impresionat cu nimic la debut și a greșit mai multe pase.

În minutul 58 a comis o gafă care putea să o coste scump pe Rapid. A pierdut o nouă minge la mijloculul terenului și Sepsi a scăpat pe contraatac însă Săpunaru a blocat atacul. Drept dovadă, Oaidă a fost prima schimbare a lui Bergodi, în minutul 63, când a fost înlocuit de Kait.

ADVERTISEMENT

Cătălin Cârjan, aproape să debuteze cu gol. Cel mai periculos jucător al Rapidului

Cătălin Cârjan – A jucat în spatele vârfului Dugandzic și a avut libertate de mișcare pe toată latura terenului. A bătut slab un corner în minutul 11 și a irosit o bună șansă pentru „giuleșteni”. În minutul 18 a bătut prea puternic o nouă lovitură de colț de pe partea dreaptă, în rest a cam fost absent în joc.

A avut nevoie doar de o scânteie să creeze perico la poarta lui Sepsi. Apărut excelent pe o respingere, fost la un pas să înscrie în minutul 28, când stoperul Tamas i-a respins șutul cu genunchiul din fața porții goale, după ce culcase la pământ doi adversari din preluare. La un minut distanță, Cârjan trimite o lovitură de cap sub transversală, însă Niczuly a scos excelent și a respins în bară.

A mai avut o șansă bună în minutul 43, când a trimis din lovitură liberă peste poartă dintr-o poziție excelentă, la aproximativ 16 metri de poartă. Pare că și-a asumat rolul de play-maker, majoritatea baloanelor trecând pe la el. A  fost cel mai periculos jucător al „giuleștenilor”. A fost înlocuit în minutul 70 cu Ștefan Pănoiu.

Borja Valle – A intrat pe teren în minutul 80, în locul lui Alexandru Albu. A avut prea puțin timp la dispoziție pentru a se face remarcat. Rigid în mișcări, nu pare pus la punct din punct de vedere fizic. Ultimul transfer, Omar El Sawy, a rămas pe bancă și nu a apucat să debuteze.

  • 4 achiziții a avut Rapid în primul 11 cu Sepsi: Cristea, Braun, Oaidă și Cârjan
ADVERTISEMENT