News

Acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să se transmită. Anunțul Ministerului Turismului

Acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să se transmită de marţi, în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere. Anunțul a fost făcut de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
14.12.2021 | 22:35
Acordurile de plata pentru programul HoReCa au inceput sa se transmita Anuntul Ministerului Turismului
Marți au început să fie transmise acordurile de plată pentru programul HoReCa. Anunțul Ministerului Turismului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului vine cu vești bune pentru sistemul HoReCa din România, cu mai puțin de două săptămâni până la finalul anului 2021.

Începând de marți au început să se transmită către beneficiari acordurile de plată pentru programul HoReCa, în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere.

ADVERTISEMENT

Marți au început să fie transmise acordurile de plată pentru programul HoReCa. Anunțul Ministerului Turismului

Plăţile propriu-zise vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pe pagina de Facebook.

”De azi, 14 decembrie, în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere, se transmit acordurile de plată pentru programul HoReCa.

ADVERTISEMENT

Pentru creditele bugetare disponibile în acest moment, în valoare de 1 miliard de lei, s-a aplicat prorata în procent de 46,87% din sumele contractate”, se precizează în anunţ.

Reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului menţionează că plăţile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Oficialii din minister spun că în acest an urmează să fie achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din sector.

Ministrul Turismului: Peste 8.000 de antreprenori au trimis contractele semnate către minister

Până în prezent, din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister.

ADVERTISEMENT

Noul ministrul al Turismului, liberalul Daniel Cadariu, dă asigurări că Executivul are măsuri concrete menite să susțină mediul antreprenorial din România.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului nu reprezintă doar o denumire frumoasă. Avem măsuri concrete care pot şi trebuie să susţină mediul antreprenorial, iar primul pas este să le oferim tuturor celor care fie au aplicat pentru aceste măsuri, fie sunt deja beneficiari, predictibilitate.

Acum, la mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată.

Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat al ministerului transmis către Agerpres.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS