News

Actor din Botoșani, împușcat pe scenă. Incident grav în timpul repetițiilor pentru o piesă de teatru

Un tânăr actor din Botoșani a fost împușcat pe scenă. Acest grav incident s-a petrecut în timpul repetițiilor pentru o piesă de teatru.
09.02.2024 | 14:43
Actor din Botosani impuscat pe scena Incident grav in timpul repetitiilor pentru o piesa de teatru
Un actor a fost împușcat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. Cum s-a petrecut incidentul. Sursa foto: Hepta / botosaneanul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr actor din Botoșani a trecut, vineri, 9 februarie 2024, prin momente destul de complicate. În timp ce se afla la repetițiile unei piese de teatru, acesta a fost împușcat din greșeală.

Un actor a fost împușcat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. Cum s-a petrecut incidentul

Incidentul din nordul Moldovei a avut loc pe scena Teatrului Mihai Eminescu, la orele dimineții. S-a întâmplat în timpul repetițiilor la piesa de teatru ”Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”.

ADVERTISEMENT

La scena din viața reală au luat parte actorul Marius Rogojinschi și colegul său de scenă Răzvan Amitroaie, fiului mult mai cunoscutului Cezar Amitroaie. La un moment dat, primul a simulat că trage cu un pistol de tip airsoft.

În acel moment, de pe țeava armei chiar a ieșit un proiectil special confecționat pentru această armă. Tras de la distanță mică, proiectilul l-a lovit pe tânărul actor în ochiul stâng.

ADVERTISEMENT

Din cauza impactului, Răzvan Amitroaie a căzut pe podea. Panicați cu toții de situație, colegii l-au dus imediat la Urgențe. El a fost supus mai multor evaluări de specialitate, notează MonitorulBt.

Care este starea actorului împușcat

Vestea bună în urma acestui incident nefericit este aceea că starea de sănătate a actorului nu a fost pusă în pericol. Peste câteva zile, tânărul urmează să fie reevaluat medical.

ADVERTISEMENT

”În cursul dimineții de vineri a ajuns în serviciul UPU-SMURD un actor împușcat cu o armă artizanală. Pacientul prezenta un traumatism de glob ocular minor și o congestie conjunctivală.

A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgențe și ulterior de medicul oftalmolog. A plecat la domiciliu cu recomandări, printre care o reevaluare oftalmologică în cursul zilei de luni”, a anunțat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgențe Botoșani, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor în astfel de cazuri, cadrele medicale de la spitalul din Botoșani au informat și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) despre cazul actorului împușcat. Spectacolul ”Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” este programat să aibă loc loc sâmbătă, duminică și luni.

ADVERTISEMENT
Tags: