News

Conflict pe o terasă din Timișoara: Bărbat împușcat în gât cu un pistol airsoft

Un incident violent a avut loc în cartierul Modern din Timișoara, în care un bărbat de 35 de ani a fost împușcat în gât cu un pistol airsoft.
04.07.2023 | 23:42
Conflict pe o terasa din Timisoara Barbat impuscat in gat cu un pistol airsoft
Conflict violent pe o terasă din Timișoara. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Marți seară, în cartierul Modern din Timișoara, a avut loc un incident grav în care un bărbat de 35 de ani a fost împușcat în gât cu un pistol de tip airsoft. Agresorul, în vârstă de 54 de ani, a fost reținut și dus la audieri.

Un bărbat de 35 de ani, împușcat cu o armă airsoft

Conflictul a avut loc la intersecția străzilor Renașterii și Lugojului, pe terasa unui local. Cei doi bărbați au intrat într-un conflict spontan, care a escaladat rapid. Agresorul a scos un pistol de airsoft și l-a împușcat pe bărbatul de 35 de ani, în gât, de aproape.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, jandarmi și paramedici SMURD. Bărbatul rănit la gât a fost imediat transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Municipal pentru a primi îngrijiri medicale și a fi supus unor investigații.

Agresorul a fost prins de poliție și dus la sediul Secției 1 Urbane Timișoara pentru audieri. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz, cercetând infracțiunile de “lovire sau alte violențe” și “tulburarea ordinii și liniștii publice”. Ei continuă cercetările pentru a stabili toate detaliile incidentului și pentru a dispune măsurile legale necesare.

ADVERTISEMENT

„Azi, în jurul orei 19:30,polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe terasa unui local de la intersecția străzii Renașterii cu strada Lugojului, a avut loc un conflict spontan între doi bărbați,în urma căruia un bărbat în vârstă de 35 de ani, ar fi fost împușcat de un altul în vârstă de 54 de ani, cu un pistol tip Airsoft.

Persoana vătămată a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost condus la sediul Secției 1 Urbane Timișoara în vederea audierilor.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ‘lovire sau alte violențe’ și ‘tulburarea ordinii și liniștii publice’ și continuă cercetările pentru stabilirea întregii situații de fapt și dispunerea măsurilor legale”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Cum funcționează arma airsoft

Arma airsoft este o armă neletală care funcționează pe baza principiului propulsării bilelor de plastic prin aer comprimat sau gaz. Acestea sunt utilizate în principal în jocuri de airsoft, care sunt similare cu jocurile de rol sau scenariile militare.

ADVERTISEMENT

Armele airsoft pot utiliza diferite sisteme de propulsie, cum ar fi aer comprimat (spring), gaz comprimat (CO2, green gas) sau gaze comprimate HPA (high-pressure air). Armele cu aer comprimat necesită de obicei încărcare manuală a arcului sau a pistonului pentru fiecare tragere, în timp ce cele cu gaz comprimat sau HPA sunt semiautomate sau automate.

ADVERTISEMENT