News

Actorul condamnat pentru viol are viață grea în închisoare. Motivul pentru care Alexander Zudor a dat în judecată penitenciarul Rahova

Actorul Alexander Zudor, condamnat la 7 ani de închisoare pentru viol, a cerut schimbarea regimului de detenție, la mai puțin de un an după condamnare.
20.08.2022 | 14:23
Actorul condamnat pentru viol are viata grea in inchisoare Motivul pentru care Alexander Zudor a dat in judecata penitenciarul Rahova
Actorul Alexander Zudor a devenit celebru după ce a apărut în mai multe reclame de televiziune / Foto: Facebook Alexander Zudor
ADVERTISEMENT

Alexander Zudor, actorul condamnat după ce a violat o bucureșteancă și a încercat să abuzeze alte două femei pe care le-a acostat noaptea, pe stradă, nu are o viață prea ușoară în închisoare. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, cere să-i fie schimbat regimul de detenție. Zudor a fost condamnat la sfârșitul anului trecut, însă a stat în arest preventiv încă din februarie 2021.

Alexander Zudor vrea un regim de detenție mai blând

Alexander Zudor se află închis la Penitenciarul Rahova, în regim închis, care se aplică persoanelor condamnate la închisoare între 3 și 13 ani. El este cazat la comun cu alți deținuți și are dreptul să desfășoare activități în interiorul penitenciarului, sub pază și supraveghere.

ADVERTISEMENT

El solicită, acum, includerea într-un regim inferior, semideschis, care se aplică, în general, persoanelor care au condamnări mai mici de 3 ani. Totuși, schimbarea regimului de detenție se poate realiza oricând, în timpul executării pedepsei, în funcție de comportamentul pe care deținutul îl are în închisoare.

Această măsură se ia la recomandarea comisiei pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. În cazul în care deținutul nu este de acord cu decizia comisiei, el are dreptul de a o contesta în instanță. Zudor a deschis o acțiune la Judecătoria Sectorului 5 și a chemat în proces Penitenciarul Rahova, pe 3 august 2022. Primul termen a fost stabilit de judecători pentru data de 19 septembrie.

ADVERTISEMENT

Actorul, executat silit de una din victime

Actorul nu are probleme doar în spatele gratiilor, ci și în afara lor. Alexander Zudor este urmărit de o instituție bancară pentru recuperarea unui credit pe care la contractat înainte să intre în închisoare. De asemenea, una dintre victimele lui a obținut acordul instanței de a trece la executarea silită pentru recuperarea sumei de 60.000 de lei, care constituie despăgubiri morale.

Nu în ultimul rând, fosta soție a lui Alexander Zudor a cerut custodia exclusivă a copiilor pe care aceasta îi are cu actorul, însă cererea ei a fost respinsă de judecători.

ADVERTISEMENT

Alexander Zudor, un actor cunoscut pentru apariția în diverse spoturi publicitare și clipuri muzicale, a fost identificat, anul trecut, ca autor al unor atacuri îndreptate împotriva unor tinere care se deplasau noaptea, pe străzile din București.

Și-a împins victima într-o parcare și a amenințat-o cu un cuțit

Prima faptă a fost comisă pe 1 decembrie 2020, atunci când un bărbat a sesizat polițiștii Secției 18 că prietena lui fusese abordată de un necunoscut, care, sub amenințarea unui cuțit, a împins-o între autoturismele dintr-o parcare din sectorul 5 și a întreținut relații sexuale cu ea.

ADVERTISEMENT

Câteva zile mai târziu, alte două femei au reclamat că au fost atacate de un individ cu aceleași semnalmente, însă acestea au reușit să scape după ce s-au luptat cu agresorul și au strigat după ajutor.

Conform anchetatorilor, actorul umbla îmbrăcat ponosit, pentru a crea falsa impresie că este un om al străzii. El a fost identificat de oamenii legii după ce a fost surprins de camerele de luat vederi din liftul unui bloc, înainte să încerce să-și atace o victimă.

Alexander Zudor nu va mai are voie să se apropie de victimele sale

Ulterior, aceștia au reconstituit întregul traseu către casă, folosindu-se de camerele de supraveghere stradale, iar la începutul lui februarie 2021, l-au reținut și l-au pus sub acuzare.

După ce-și va ispăși pedeapsa, Alexander Zudor nu va mai avea voie să se apropie de victimele sale la mai puțin de 100 de metri.

ADVERTISEMENT