ADVERTISEMENT
Life

Actorul Mircea Diaconu a comentat criza politică din România: „Fără să dea din cap nașul nu se întâmpla nimic”

Autor: Dan Suta | 15.04.2021 | 16:25
Actorul Mircea Diaconu a comentat criza politică din România: „Fără să dea din cap nașul nu se întâmpla nimic”
Mircea Diaconu arată cu degetul spre Klaus Iohannis pentru criza politică din România. Foto: nineoclock.ro

Actorul Mircea Diaconu a comentat tensiunea politică din România, creată în urma demiterii lui Vlad Voiculescu din fruntea ministerului Sănătății de către premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Artistul care a cochetat cu politica în ultima perioadă, fiind unul dintre candidații la președinția României în anul 2019, și-a exprimat punctul de vedere cu referire la ceea ce se întâmplă în țară în ultimele zile.

Mircea Diaconu arată cu degetul către președintele Klaus Iohannis, principalul responsabil de criza politică actuală, căci, în opinia lui, el este primul care trebuie să dea socoteală în fața românilor, dincolo de decidenții politici din partide și de la Guvern.

ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu: „Nașul e problema”

Actorul a vorbit în emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV despre contextul politic fierbinte, descriindu-l pe președintele țării ca un naș de cununie al mariajului dintre USR-PLUS și PNL, cele două partide care se încaieră acum pentru fotolii.

„Cel mai înalt nivel a dat din cap că da. Fără să dea din cap nașul de cununie al alianței nu se întâmpla nimic. S-a făcut repede mișcarea, pam-pam. Amintiți-vă la un alt guvern, când și-au dat demisia vreo patru miniștri, nici n-a văzut președinția, n-a acceptat demisia lor, multă vreme, o lună, două. Nașul e problema”, a declarat Mircea Diaconu la Metropola TV.

ADVERTISEMENT

Actorul îl apără, în schimb, pe Raed Arafat

Fostul candidat la președinție a mai remarcat că Iohannis nu poate renunța la ideea de a avea guvernul său, motiv pentru care se ajunge deseori în astfel de situații complicate pe scena politică.

Acesta a mai spus că USR nu are un comportament tocmai adecvat pentru un partid politic serios, iar ifosele lor nu au ce căuta într-un astfel de context: „Politica este arta negocierii. Nu ne deranjați tot timpul cu ifose, cu supărări, cu întoarceri de spate”.

ADVERTISEMENT

Dacă despre ex-ministrul Sănătății nu are o părere tocmai bună, lucrurile se schimbă în cazul lui Diaconu când e întrebat de Raed Arafat.

„Îl cunosc foarte bine pe Arafat și am toată admirația și prietenia pentru el. Profesionalismul lui este desăvârșit până la obtuzitate chiar”, a spus Mircea Diaconu.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!