Life

Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte. Nu are zahăr și nici lapte, dar are un preț destul de mare

Un produs adorat de români s-a reinventat peste noapte. Nu are zahăr și nici lapte, însă prețul nu e chiar atât de accesibil.
26.04.2024 | 09:34
Produsul adorat de romani care a fost reinventat peste noapte Nu are zahar si nici lapte dar are un pret destul de mare
Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte este într-adevăr mult mai scump. Pe de altă parte, acesta nu are zahăr și nici lapte, devenind, deci, un produs dietetic.

Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte

În prezent, o mulțime de persoane caută soluții astfel încât să își mențină silueta. Iar din păcate, cele mai delicioase produse din comerț nu sunt tocmai prietenoase, având în vedere că sunt bogate în zahăr.

ADVERTISEMENT

Iată însă că s-a găsit o metodă prin care un produs adorat de români să devină unul dietetic. Este vorba despre banala pască. O știm cu toții și are un gust deosebit. Pe de altă parte, cei care țin dietă pot fi reticenți când vine vorba de ea.

Tocmai din acest motiv, a fost gândită o reinventare. Astfel, românii pot consuma acum pască fără zahăr, fără lapte, dar și fără blat. Aceasta este o opțiune mai sănătoasă a desertului tradițional, dar și ceva mai scumpă.

ADVERTISEMENT

Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte nu i-a convins însă pe toți. Sunt persoane care nu sunt dispuse să renunțe la pasca tradițională. Pe de altă parte, altele au devenit obsedate de această schimbare.

Pasca fără zahăr conține ștevie, iar cererile pentru un astfel de produs sunt într-o continuă creștere. Iar gama oferită e una destul de variată. Clienții pot comanda pască de fistic, de căpșuni, dar și de ciocolată albă.

ADVERTISEMENT

Cât costă pasca fără zahăr și fără lapte

Produsul adorat de români care a fost reinventat peste noapte nu este însă pentru orice buzunar. Dacă pasca tradițională poate fi făcută acasă și poate fi cumpărată din comerț pentru câțiva lei, iată că pasca dietetică e mai scumpă.

Mai exact, se pare că prețul pornește de la 110 lei. Mai există și alte produse speciale, care ajung să coste undeva pe la 160 de lei. Vorbim despre un preț enorm față de cel pe care îl știam până acum.

ADVERTISEMENT

„Avem pască de fistic. Avem pasca cu ciocolată albă, frişcă, căpşuni. Îmbinăm şi tradiţionalul, îmbinăm şi partea aceasta de noutate, reinterpretăm puţin gusturile. Preţul porneşte de la 110 lei cea moldovenească şi ajunge spre 160 cele care sunt speciale”, a dezvălui proprietarul unei cofetării, conform observatornews.ro.

Iar în cofetăriile vegane, această pască este des întâlnită. Brânza este înlocuită cu o pastă de caju și tofu. Iar gustul final este unul chiar mai bun decât în cazul produsului tradițional. Restul ingredientelor sunt și ele naturale.

„Glazură de fistic şi fistic măcinat în interior, vegană, cu un aluat dospit de cozonac, aromatizat cu coajă de lămâie şi de portocală bio, iar glazura este din unt de fistic natural, cu lapte de cocos. Clienţii nu sunt neapărat vegani, sunt oameni care vor să mănânce cât mai echilibrat”, a dezvăluit un alt cofetar de la o cofetărie vegană.

ADVERTISEMENT