Life

De ce unele persoane nu slăbesc când fac sport și mănâncă sănătos. Greșeala mare pe care o fac fără să știe

Care e motivul pentru care unii oameni nu elimină kilogramele în plus când fac mișcare și mănâncă sănătos. Ce eroare fac.
26.04.2024 | 09:35
De ce unele persoane nu slabesc cand fac sport si mananca sanatos Greseala mare pe care o fac fara sa stie
Care e motivul pentru care unii oameni nu elimină kilogramele în plus când fac mișcare și mănâncă sănătos. Ce eroare fac. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce unele persoane nu slăbesc când fac sport și mănâncă sănătos. Greșeala mare pe care o fac fără să știe. Specialiștii români au elucidat misterul care te va ajuta de acum înainte să ai un stil de viață echilibrat.

Care e motivul pentru care unii oameni nu elimină kilogramele în plus când fac mișcare și mănâncă sănătos. Ce eroare fac

Care e motivul pentru care unii oameni nu elimină kilogramele în plus când fac mișcare și mănâncă sănătos. Ce eroare fac persoanele atunci când se află într-o perioadă în care recurg la dietă și la o activitate fizică constantă.

ADVERTISEMENT

Experții sunt de părere că la mijloc sunt foarte multe cauze, însă unul dintre acestea este trecut cu vederea de multe persoane. Din păcate, oamenii uită să se hidrateze cum trebuie, adică nu beau suficientă apă.

„Centrul setei și centrul foamei sunt foarte apropiate în creier, iar când nouă ne este sete în subconștient și nu îi dăm apă suficientă corpului nostru avem senzația greșită de foame și o să avem tendința să mâncăm suplimentar.

ADVERTISEMENT

Creșteți cantitatea de proteine. Mâncați suficientă carne și proteină de origine animală. Trebuie să fie un echilibru pentru că trebuie să dăm aminoacizi esențiali organismului nostru”, a declarat medicul Ovidiu Peneș într-o emisiune de la Kanal D, conform redactia.ro.

Un alt motiv important pentru care oamenii nu slăbesc este faptul că au foarte multe calorii în alimentație pe care nu reușesc să le ardă pe parcursul unei zile. Somnul și stresul sunt la fel de relevante în această situație.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că odihna insuficientă poate afecta negativ metabolismul. Din păcate, acest lucru poate duce la creșterea în greutate pentru că nivelurile hormonilor care reglează foamea și sațietatea pot duce la creșterea poftei de mâncare și la consumul de alimente nesănătoase.

Ovidiu Peneș, despre cauzele pentru care nu slăbești

Ovidiu Peneș a vorbit despre cauzele pentru care unii oameni nu slăbesc, deși fac sport și au o alimentație sănătoasă. Specialistul, care este doctor în științe medicale, a declarat că sunt multe probleme și boli care blochează organismul.

ADVERTISEMENT

Acestea nu lasă corpul să elimine kilogramele în plus și cresc rezistența la insulină, apoi se poate ajunge la diabet. Dulciurile și carbohidrații cresc brusc zahărul din sâng,e ceea ce înseamnă că pancreasul ajunge să fie depășit și să depună energia suplimentară sub formă de grăsime.

„Stresul vă blochează sistemul imunitar și începeți să faceți răceli frecvente și tot felul de probleme de imunitate deoarece cortizonul are acest rol, să blocheze. Începe să topească masa musculară.

Masa musculară este cea care consumă energie și care vă ajută să slăbiți. Cu cât ai masă musculară mai mică, cu atât slăbești mai greu pentru că nu arzi suficientă energie”, a mai spus specialistul, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT