Sporturi

Acum e momentul! Ana Bogdan nu a câștigat niciun set în precedentele meciuri cu Ekaterina Alexandrova. O victorie sâmbătă ar duce România cu un pas la Budapesta

07.02.2020 | 21:22
Acum e momentul Ana Bogdan nu a castigat niciun set in precedentele meciuri cu Ekaterina Alexandrova O victorie sambata ar duce Romania cu un pas la Budapesta
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan o întâlnește pe Ekaterina Alexandrova, în al treilea meci al duelului dintre România și Rusia din barajul de FED Cup. Confruntarea de sâmbătă va fi a treia directă pentru cele două sportive, rusoaica reușid să se impună de fiecare dată în minimum de seturi.

Ana Bogdan nu a învins-o niciodată pe Alexandrova

Ana Bogdan a adus vineri primul punct pentru România în confruntarea cu Rusia, după victoria obținută în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (5), 6-1. cu Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT

În al doilea meci pe care îl va juca la simplu pentru echipa de FED Cup, Ana Bogdan se va confrunta, sâmbătă de la ora 14:00, cu Ekaterina Alexandrova, cea care a învins-o pe Gabriela Ruse în minimum de seturi.

Ana Bogdan nu are amintiri plăcute din duelurile cu Alexandrova, nereușind să îi ia rusoaicei niciun set în cele două meciuri directe, disputate la Toronto în 2017 și în urmă cu două luni, în decembrie 2019, în sferturile turneului de la Limoges.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă susținută după victoria de vineri, Ana Bogdan a vorbit despre ultimul meci cu Alexandrova, încheiat 4-6, 2-6, despre care declară că s-a disputat în condiții speciale, românca venind după trofeul cucerit la ITF Dubai, care i-a afectat condiția fizică.

Veneam după turneul câștigat la Dubai atunci, eram destul de obosită, atât fizic, cât și mental. Acum va fi totul diferit, voi avea acest public minunat alături de mine”, a declarat Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT

România – Rusia, 1-1 după prima zi

Gabriela Ruse și Ekaterina Alexandrova au deschis meciul România – Rusia din barajul de calificare la turneul final al FED Cup. Jucătoarea noastră a avut un început ezitat, reușind să câștige un singur game în primul set, iar în actul secund, deși nivelul tenisului său a crescut, a cedat la patru și Alexandrova a adus primul punct pentru Rusia.

Ana Bogdan a stabilit egalitatea după prima zi, reușind să treacă în decisiv de Veronika Kudermetova și o va întâlni pe Alexandrova în primul meci al zilei de sâmbătă, programat la ora 14:00.

ADVERTISEMENT

După meciul dintre Bogdan și Alexandrova, în cazul în care nu vor apărea schimbări de ultim moment, Gabriela Ruse va reveni pe teren pentru al doilea joc în echipa de FED Cup, disputat împotriva Veronikăi Kudermetova.

Meciul cinci din baraj, cel de dublu, se va disputa, cel mai probabil, între perechile formate din Irina Bara și Raluca Olaru și Anna Blinkova și Anna Kalinskaya.

În cazul în care va trece de Rusia, România obține calificarea la turneul final al FED Cup, programat la Budapesta între 14 și 19 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: