Sport

Cadou de 30.000 de euro pentru Sorana Cîrstea. Ce s-a întâmplat la Madrid, acolo unde românca va evolua săptămâna aceasta

Sorana Cîrstea va evolua direct în turul al doilea la Openul din capitala Spaniei, ceea ce îi garantează un câștigat financiar important
22.04.2024 | 10:15
Cadou de 30000 de euro pentru Sorana Cirstea Ce sa intamplat la Madrid acolo unde romanca va evolua saptamana aceasta
Sorana Cîrstea va evolua direct in turul al doilea al turneului WTA de la Madrid. Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este în continuare cea mai bună jucătoare a României, în clasamentul WTA, chiar dacă a coborât o poziție și de astăzi este pe locul 30 mondial, după ce a pierdut în primul tur la Stuttgart.

Iga Swiatek poate fi killerul româncelor la Madrid

Locul în topul mondial îi aduce însă româncei de 34 de ani un avantaj important, concretizat săptămâna aceasta la turneul de la Madrid. Sorana a fost plasată direct în turul al doilea, ceea ce îi garantează un câștig de 30.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Primul său meci la Madrid va fi cu învingătoarea duelului Alexandra Eala (Filipine) – Lesia Țurenko (Ucraina). Teoretic, Sorana are șanse mari să treacă în turul III, ceea ce i-ar mări cecul la 51.665 euro.

Ulterior, situația se complică, deoarece în calea ei ar urma să apară Iga Swiatek, liderul mondial, care poate fi killerul româncelor la Madrid. Swiatek are liber în turul I, iar în turul al doilea joacă împotriva învingătoarei dintre Ana Bogdan și chinezoaica Wang Xiyu.

ADVERTISEMENT

Beneficiind de clasament protejat, Irina Begu, revenită în competiții după șapte luni, este și ea pe tabloul principal, urmând să joace cu Linda Fruhvirtova din Cehia în primul tur.

România ar putea avea totuși patru jucătoare pe tabloul principal, deoarece în calificări se află și Jaqueline Cristian. Aceastra va debuta contra americancei McCartney Kessler și, dacă trece de aceasta, va mai avea nevoie de o victorie pentru a urca pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a retras deși obținuse un wild-card

La Madrid nu va fi prezentă însă Simona Halep, care s-a retras, deși obținuse un wild-card. Fostul lider WTA a invocat probleme medicale și a decis să nu riște, astfel că a spus pas competiției, pe care a câștigat-o de două ori, pe vremea când proprietarul turneului era Ion Țiriac.

„Din păcate, corpul meu mai are nevoie de puțin mai mult timp să fie pregătit și am luat decizia dificilă de a nu juca la Madrid. Dură pentru că doream să fiu cât mai repede înapoi în circuit. Mulțumesc organizatorilor de la Madrid care mi-au oferit wildcard-ul și fanilor mei pentru susținerea necondiționată. Ne vedem în curând”, a scris sportiva pe pagina ei oficială de Instagram.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Madrid începe azi cu faza calificărilor, meciurile de pe tabloul principal fiind programate începând cu ziua de miercuri. Competiția pune la bătaie premii de 7,6 milioane de euro pe tabloul feminin și o sumă sensibil mai mare pe cel masculin.

ADVERTISEMENT