News

Acuzații grave față de un tată din Neamț. Bărbatul, suspectat că și-a abuzat copilul de 6 ani

Sunt acuzații extrem grave față de un tată din județul Neamț. Bărbatul este suspectat că și-ar fi abuzat copilul de 6 ani.
15.02.2024 | 18:28
Acuzatii grave fata de un tata din Neamt Barbatul suspectat ca sia abuzat copilul de 6 ani
Tată din Neamț, suspectat că și-a abuzat copilul de doar 6 ani. Măsura luată de autorități. Sursa foto: stiri-neamt.ro
ADVERTISEMENT

Un tată din județul Neamț este vizat de acuzații extrem de grave din partea autorităților. Bărbatul este suspectat că și-ar fi abuzat sexual copilul în vârstă de doar 6 ani.

Tată din Neamț, suspectat că și-a abuzat copilul de doar 6 ani

Un copil din municipiul Roman a trecut prin momente extrem de dificile. În ultimii ani, micuțul ar fi trăit un coșmar alături de cel care îi era tată. Bărbatul este suspectat că l-ar fi agresat sexual.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, Direcția de Asistență Socială (DAS) Roman a făcut o sesizare la poliției. Funcționarii DAS au reclamat că un minor s-ar afla într-o situație de risc.

”La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție. Față de minor a fost luată măsura plasamentului în regim de urgență, într-un complex de servicii rezidențiale. Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, urmând ca după administrarea tuturor mijloacelor de probă să fie dispuse măsuri legale”, transmite IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Băiatul, preluat din familia cu probleme și plasat într-un centru DGASPC

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a intervenit în acest caz. Instituția anunță că minorul a fost luat din sânul familiei cu probleme. S-a întâmplat imediat după constatările poliției.

Pe 12 februarie Poliția a sesizat DGASPC Neamț în legătură cu faptul că un copil de 6 ani și 4 luni, din Roman, ar fi fost victima unui abuz sexual. Au solicitat un psiholog care a asistat minorul în timpul audierilor. Ulterior acesta a fost preluat în regim de urgență fiind dus într-un centru de urgență. Deja a fost găsit un asistent maternal care îl va prelua până ce cazul va fi soluționat în instanță.

ADVERTISEMENT

Între timp se lucrează la evaluarea psihologică și socială. Din punctul nostru de vedere, important este faptul că minorul este în siguranță”, a declarat Magda Vasilache, purtător de cuvânt al DGASPC Neamț, conform Zch.ro.

Poliția din Neamț anunță că cercetările în acest caz continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii unei fapte contra integrității și libertății sexuale, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

ADVERTISEMENT

A fost emis un ordin de protecție de către instanța de judecată. Tatăl suspectat de abuz are mai multe interdicții, inclusiv de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de fiul său. De asemenea, el nu are voie să îl contacteze în nici un fel, nici măcar telefonic.

ADVERTISEMENT