News

Acuze dure în Educație după primele cazuri de COVID-19 în școli: “Poate Ministerul va înțelege că sănătatea e mai presus de orice examen”. Exclusiv

09.06.2020 | 17:03
Acuze dure in Educatie dupa primele cazuri de COVID19 in scoli Poate Ministerul va intelege ca sanatatea e mai presus de orice examen Exclusiv
ADVERTISEMENT

Acuze dure în Educație după primele cazuri de COVID-19 în școli! Alianța Sindicatelor din Învățământ ASI Suceava, o structură care reprezintă aproximativ 8.000 de angajați din învățământul județean, prin vocea liderului Giani Leonte a atacat decizia forului de la București prin care elevii din clasele a 8-a și a 12-a au fost chemați la cursuri.

Acuze dure în Educație după primele cazuri de COVID-19 în școli!

Mai mult de atât, profesorul Leonte nu a ezitat și a transmis că decizia Ministerului Educației și Cercetării, de a continua pregătirea examenelor naționale în școală, este una iresponsabilă și care nu face altceva decât să pună în pericol sănătatea elevilor, a personalului din învățământ, precum și a familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la puține zile de la reluarea cursurilor, au și apărut primele cazuri de COVID-19. Culmea, lucrul acesta s-a întâmplat chiar în județul Suceava. Persoana în cauză este o elevă de clasa a XII-a, care a participat la cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizate la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Poate Ministerul va înțelege că sănătatea e mai presus de orice examen”

„Nu cred că este oportun ca în acest moment și în condițiile actuale să adunăm copiii împreună cu tot personalul din învățământul preuniversitar în școli. Deja primele cazuri au apărut.

ADVERTISEMENT

Noi am tras un semnal de alarmă, am atras atenția că nu e bine să adunăm copiii în această perioadă. Existau soluții, dar dacă ele nu au fost discutate la masa dialogului social, din păcate, uitați unde ajungem”, a spus Giani Leonte, exclusiv pentru FANATIK.

„Ne întrebăm firesc, care cadru didactic își mai dorește participarea la examenele naționale, știind că își poate îmbolnăvi părinții sau bunicii?

ADVERTISEMENT

Din păcate, asistăm neputincioși la o situație care poate genera un haos de neimaginat, responsabili de asta fiind Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Ministerul Sănătății”, a continuat președintele ASI Suceava

Pentru Giani Leonte lucrurile sunt cât se poate de clare. Liderul profesorilor din Suceava spune că vina aparține în exclusivitate celor două ministere care au vrut cu orice preț reluarea acestor cursuri.

ADVERTISEMENT

„Toată vina aparține Ministerului Educației și Cercetării împreună cu Ministerul Sănătății care au emis acel ordin comun prin care au stabilit regulile sau modalitatea de desfășurare a acelor cursuri. Din păcate, din punct de vedere sanitar, siguranța nu este asigurată în acest moment în școlile din România. 

Eu cred că și-n al 13-lea ceas există soluții, dar ele trebuie analizate și dezbătute astfel încât să punem mai presus de orice sănătatea copiilor și a profesorilor. Ei și-au asumat organizarea acestor examene. Sper să n-am dreptate, dar am sentimentul că astfel de cazuri vor mai apărea. Poate Ministerul va înțelege că sănătatea e mai presus de orice examen”, a mai zis Giani Leonte.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT