Fotbal intern

Scandal în interiorul FCSB: “Din cauza lui am pierdut campionatul”

Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine la FCSB, l-a făcut praf pe William De Amorim. Spune că brazilianul are o mare vină pentru ratarea titlului în Liga 1 sezonul trecut.
12.01.2018 | 08:10
Scandal in interiorul FCSB Din cauza lui am pierdut campionatul
ADVERTISEMENT

Declaraţiile lui William De Amorim despre ultimele luni petrecute la FCSB, pe care le consideră cele mai urâte din viaţa sa, nu a trecut neobservată de Duckadam. Oficialul vicecampioanei i-a răspuns dur mijlocaşului brazilian.

“William de Amorim a avut foarte multe şanse la Steaua pentru a demonstra că are valoare. Să nu uităm că poate într-un procent de 30% noi am pierdut campionatul anul trecut din cauza lui De Amorim, când a făcut cel penalty cu Dinamo, în minutul 90+5, când roş-albii ne-au învins! Şi, apoi, De Amorim tot a primit şanse. Alţii poate nu-l mai băgau în seamă după acel moment, dar noi nu i-am reproşat nimic.

ADVERTISEMENT

A exagerat prin declaraţiile pe care le-a dat, dar acolo anturajul anti-Steaua este la modă şi iată că a intrat şi el în acest joc. Însă, nu-i face bine deloc. Nu e ok că l-a luat valul, mai ales că el este doar împrumutat pentru şase luni. Ce va face dacă turcii nu vor activa clauza?”, a declarat William De Amorim pentru o televiziune de sport.

Împrumutat la Kayserispor până la finalul acestui sezon, cu opţiune de cumpărare, William De Amorim a spus răspicat că nu ar mai vrea să se întoarcă la FCSB, sub comanda lui Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

“Eu vă spun adevărul, în ultimele 6 luni am fost numai trist. Cred că am realizat ceva în cei 7 ani şi jumătate de România, am ajuns cu Astra la un anumit nivel, nu cred că mi-am bătut joc de fotbal sau de viaţa mea, am făcut ceva, altfel nu mă lua Steaua şi nu dădea atâţia bani pe mine. Din păcate, nu am fost respectat în ultimele 4 luni. Am ajuns să joc în Liga a 3-a, cea mai urâtă perioadă din viaţa mea. Aşa a fost regula la club, nu mai zic nimic, doar că n-a fost normal să nu fiu respectat. Poate vorbesc eu prostii.

Pe mine m-au durut declaraţiile la adresa mea fiindcă mi-au afectat cel mai mult familia. Ai mei citeau ziarul, vedeau la TV ce se spune despre mine şi erau îndureraţi. Mă întrebau soţia, mama, sora: «Ce ai, de ce eşti mereu trist?». Păi, eu sufeream în interior şi voiam să nu se vadă, mă prefăceam, dar ele citeau în mine durerea. Plângeam de nervi când eram singur, pentru că era o situaţie care nu ţinea de mine. Simţeam că nu mai sunt important pentru echipă şi orice aş fi făcut era în zadar”, a povestit De Amorim.

ADVERTISEMENT

William De Amorim a jucat 12 partide pentru FCSB în toate competiţiile în acest sezon, în care a strâns, însă, doar un total de 302 minute. A marcat două goluri şi a dat trei pase decisive. Fotbalistul de 26 de ani mai are contract cu FCSB până în 2021 şi va trebui să revină în România dacă turcii nu achită clauza de transfer, în valoare de 600.000 de euro. Vezi aici mai multe detalii

Tags: