Sport

Adevăratul motiv al despărțirii dintre Cristiano Ronaldo și agentul Jorge Mendes: ”Ești nebun!”

Cristiano Ronaldo a surprins pe toată lumea la finalul anului trecut când a decis să se despartă de agentul său Jorge Mendes, iar motivul separării a ieșit la iveală.
24.01.2023 | 21:50
Adevaratul motiv al despartirii dintre Cristiano Ronaldo si agentul Jorge Mendes Esti nebun
Cristiano Ronaldo a surprins pe toată lumea la finalul anului trecut când a decis să se despartă de agentul său Jorge Mendes, iar motivul separării a ieșit la iveală. Sursă foto: Diario As
ADVERTISEMENT

Ruptura dintre cei doi a venit la scurt timp după ce starul portughez și-a reziliat contractul cu Manchester United și se afla în căutarea unei noi aventuri.

De ce a decis Cristiano Ronaldo să se despartă de Jorge Mendes

Deși inițial s-a vorbit despre faptul că relațiile dintre cei doi se răciseră în ultima perioadă și despărțirea a venit mai degrabă din partea lui Jorge Mendes, nemulțumit de interviul exploziv acordat de Cristiano Ronaldo care i-a forțat pe conducătorii lui United să-l dea afară, se pare că adevărul este altul.

ADVERTISEMENT

Publicația spaniolă El Mundo scrie că totul s-a destrămat în momentul în care fotbalistul în vârstă de 37 de ani i-ar fi cerut agentului său să-i găsească o echipă de top în Europa după ce a plecat de pe Old Trafford.

”Du-mă la Chelsea sau la Bayern, altfel ne despărțim!”, ar fi fost ultimatumul pe care Ronaldo i l-ar fi transmis lui Mendes. Agentul și-a dat seama că cererea fotbalistului este nerealistă și i-a răspuns scurt: ”Ești nebun!”

ADVERTISEMENT

Acesta se pare că a fost momentul în care Cristiano Ronaldo a decis să întrerupă colaborarea cu Jorge Mendes, omul care i-a negociat transferurile la Manchester United, Real Madrid, Juventus Torino și din nou la gruparea de pe Old Trafford.

Regufe s-a umplut de bani după ce a negociat transferul lui Ronaldo la Al-Nassr

Pe finalul anului 2022, CR7 a semnat cu Al-Nassr pentru un salariu anual de 200.000.000 de euro, dar de afacere s-a ocupat Ricardo Regufe, managerul personal al portughezului, care a fost alături de jucător lșa negocierile de la Riyadh.

ADVERTISEMENT

Pentru afacerea cu Al-Nassr, Ricardo Regufe s-a ales cu un comision pe măsura contractului lui Cristiano Ronaldo. Managerul portughez a încasat un bonus de 30.000.000 de euro, o sumă la care nici nu visa la începutul secolului.

Ricardo Regufe a început să lucreze cu Nike în iunie 2000, la 21 de ani, iar după doi ani dădea marea lovitură. Portughezul reuşea să-l convingă, în 2002, pe Cristiano Ronaldo să semneze cu celebrul producător de echipament sportiv. Era un uriaş pas înainte pentru omul care se ocupa de şedinţele foto ale naţionalei Portugaliei şi de aprovizionarea fotbaliştilor cu ghete.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Ricardo Regufe cu Nike a durat până în noiembrie 2018, când a devenit managerul personal al lui Cristiano Ronaldo. Cu doi ani înainte, la Euro 2016, portughezul s-a aflat alături de naţională la câştigarea trofeului continental şi era deja un personaj important în anturajul lui CR7.

ADVERTISEMENT