Sport

Cine este Ricardo Regufe, noul agent al lui Cristiano Ronaldo! “Creierul” din spatele transferului la Al-Nassr s-a ales cu un bonus de zeci de milioane

Cristiano Ronaldo are un nou agent, după despărţirea de Jorge Mendes. Ricardo Regufe este omul care a coordonat transferul portughezului la Al-Nassr.
05.01.2023 | 18:10
Cine este Ricardo Regufe noul agent al lui Cristiano Ronaldo Creierul din spatele transferului la AlNassr sa ales cu un bonus de zeci de milioane
Ricardo Regufe a negociat transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr
ADVERTISEMENT

Jorge Mendes i-a fost alături lui Cristiano Ronaldo în cele mai importante momente ale carierei, dar nu a fost deloc implicat în cel mai profitabil transfer din cariera portughezului. Pe finalul lui 2022, CR7 a semnat cu Al-Nassr pentru un salariu anual de 200.000.000 de euro, dar de afacere s-a ocupat Ricardo Regufe.

Ricardo Regufe, noul agent al lui Cristiano Ronaldo. Bonus de 30.000.000 de euro pentru transferul lui CR7 la Al-Nassr

Pe 22 noiembrie 2022, Manchester United a anunţat rezilierea contractului lui Cristiano Ronaldo, astfel că rotiţele pentru un mega transfer au început să se învârtă. Chiar dacă portughezul îşi dorea o echipă de Champions League, granzii din Europa i-au închis uşa în nas. Astfel, superstarul a ajuns să semneze cu Al-Nassr, iar contractul este unul fabulos, cu un salariu anual de 200.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În mod normal, Jorge Mendes s-ar fi ocupat de toate negocierile, însă lucrurile nu au stat aşa. Ricardo Regufe, managerul personal al lui Cristiano Ronaldo, şi avocatul portughezului s-au ocupat de toate detaliile contractului. De altfel, Regufe l-a însoţit pe CR7 la Riad şi a postat mai multe story-uri pe contul personal de Instagram.

Pentru afacerea cu Al-Nassr, Ricardo Regufe s-a ales cu un comision pe măsura contractului lui Cristiano Ronaldo. Portughezul va încasa un bonus de 30.000.000 de euro, o sumă la care nici nu visa la începutul secolului.

ADVERTISEMENT

Ricardo Regufe şi Cristiano Ronaldo se cunosc de la începutul carierei lui CR7. Drumul de la Nike la bonusul de zeci de milioane de euro

Ricardo Regufe a început să lucreze cu Nike în iunie 2000, la 21 de ani, iar după doi ani dădea marea lovitură. Portughezul reuşea să-l convingă, în 2002, pe Cristiano Ronaldo să semneze cu celebrul producător de echipament sportiv. Era un uriaş pas înainte pentru omul care se ocupa de şedinţele foto ale naţionalei Portugaliei şi de aprovizionarea fotbaliştilor cu ghete.

Cariera lui Ricardo Regufe cu Nike a durat până în noiembrie 2018, când a devenit managerul personal al lui Cristiano Ronaldo. Cu doi ani înainte, la EURO 2016, portughezul s-a aflat alături de naţională la câştigarea trofeului continental şi era deja un personaj important în anturajul lui CR7.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial 2022, Ricardo Regufe s-a aflat din nou lângă echipa naţională a Portugaliei. Prezenţa acestuia i-a enervat pe câţiva dintre colegii lui CR7. Jurnaliştii de la Record scriau despre o “influență excesivă” a lui Regufe, lucru tolerat cu greu de jucătorii portughezi.

Cum s-a rupt legătura dintre Cristiano Ronaldo şi Jorge Mendes

Jorge Mendes e în sfera super-agenţilor din fotbal, cu o listă selectă de clienţi, iar Cristiano Ronaldo l-a ajutat să urce treptele în fotbalul mondial. Cei doi au semnat un contract de reprezentare când starul portughez era junior la Sporting, astfel că impresarul i-a fost alături la toate transferurile din carieră.

ADVERTISEMENT

Legătura dintre cei doi s-a rupt pe finalul anului 2022, după ce Cristiano Ronaldo a fost intervievat de Piers Morgan. Conform Daily Mail, ruptura începuse de câteva luni, iar punctul culminant a fost interviul în care CR7 a atacat-o pe Manchester United. Jorge Mendes i-ar fi transmis că interviul nu va face altceva decât să-i blocheze un transfer la o altă echipă din Europa, ceea ce s-a şi întâmplat.

Din transferul la Al-Nassr, Cristiano Ronaldo are de câştigat din punct de vedere financiar, în timp ce Ricardo Regufe a făcut un pas uriaş în faţa în privinţa influenţei în lumea fotbalului. Jorge Mendes pare că şi-a pierdut un client, însă trebuie luat în calcul şi faptul că fotbalistul va împlini 38 de ani pe 5 februarie, iar contractul din Arabia Saudită are toate şansele să fie ultimul important din cariera lui CR7.

ADVERTISEMENT