News

Adevărul despre datoriile lui George Simion la stat. Suma pentru care președintele AUR s-a trezit cu poprire pe conturi

Deputatul George Simion a acumulat datorii de mii de euro la primărie. Președintele AUR s-a trezit cu poprire pe conturi, în urmă cu câteva luni.
17.10.2023 | 10:55
Adevarul despre datoriile lui George Simion la stat Suma pentru care presedintele AUR sa trezit cu poprire pe conturi
Deputatul George Simion a acumulat datorii de câteva mii de euro din taxe și impozite neplătite / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În primăvara acestui an, fostul președinte ANAF, Lucian Heiuș, lansa un atac direct la adresa parlamentarilor Diana Șoșoacă și George Simion, acuzându-i că nu-și plătesc impozitele.

”Marea majoritate (a demnitarilor) da (își plătesc taxele). Din păcate există și persoane care nu. Culmea e că chiar Diana Șoșoacă și George Simion sunt printre parlamentarii care sunt executați de ANAF pentru neplata unor amenzi și unor cheltuieli judiciare”, spunea Lucian Heiuș la B1 TV.

ADVERTISEMENT

George Simion și-a plătit impozitul auto, de 50 de lei pe an

George Simion, șeful unui partid cu 20% în sondaje și un posibil candidat pentru Cotroceni, a primit, în perioada mai 2022 – martie 2023, nu mai puțin de șapte somații și trei notificări de plată din partea biroului local de taxe și impozite, pe adresa de domiciliu din județul Vrancea.

Pe baza acestor documente, primăria localității Garoafa a emis mai multe titluri executorii. Potrivit informațiilor FANATIK, la data de 23 martie 2023, pe numele lui George Simion au fost transmise un titlu executoriu pentru suma de 15.000 de lei și o situație actualizată, cu toate datoriile pe care deputatul le avea la acea dată.

ADVERTISEMENT

George Simion a mai fost notificat că are de achitat, în total, 24.600 de lei, sumă provenită din amenzi de circulație, tulburarea liniștii publice și alte amenzi primite în perioada 2019 – 2022. De asemenea, parlamentarul AUR uitase și de taxele la mașină, care sunt de aproximativ 50 de lei pe an. În martie, George Simion ajunsese la datorii de peste 300 de lei, la impozitul auto. Potrivit propriei declarații de avere, deputatul AUR deține un autoturism Ford Fiesta, fabricat în anul 2006.

George Simion a dat primăria în judecată, dar nu a achitat taxa de timbru

În aprilie 2023, FANATIK a încercat să ia legătura cu George Simion în legătură cu datoriile la biroul de taxe și impozite locale, însă acesta nu a răspuns mesajelor noastre. Câteva luni mai târziu, el a dat în judecată Primăria Garoafa, după ce instituția a pus poprire pe conturile datornicului.

ADVERTISEMENT

În cererea depusă la Judecătoria Vrancea, George Simion a formulat o contestație la executare și a solicitat anularea măsurii de înființare a popririi comunicate de Primăria Garoafa în iunie 2023. Deputatul AUR a arătat că actele de executare sunt ilegale, motivând că ”o parte din titlurile de creanță care stau la baza prezentei executări au fost contestate în termen legal”. Potrivit legii, titlurile de creanță contestate în instanță nu se pot transforma în titluri executorii.

La al treilea termen al procesului, instanța a anulat cererea lui George Simion, pe motiv că acesta nu a achitat taxa de timbru, în valoare de 1.000 de lei și nici nu a solicitat recalcularea acesteia. De asemenea, politicianul avea obligația să achite o cauțiune în valoare de 1.800 de lei, lucru pe care nu l-a făcut.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, executată pentru 30.000 de euro

Situația în cazul Dianei Șoșoacă este și mai complicată decât a fostului ei coleg de partid. Senatoarea ex-AUR se judecă cu Administrația Finanțelor Publice Sector 2 pentru datorii de aproximativ 30.000 de euro, pe care aceasta susține fie că le-a achitat online, fie că a obținut desființarea lor în instanță.

”Da, este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am.

În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a declarat Diana Șoșoacă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT