Life

Adevărul despre mașinile BMW. Specialiștii de pe piața auto au făcut dezvăluirea despre prețul lor

Secretul vânzării mașinilor BMW. Specialiștii de pe piața auto au spus adevărul despre cum se stabilește prețul acestora.
19.07.2023 | 19:48
Adevarul despre masinile BMW Specialistii de pe piata auto au facut dezvaluirea despre pretul lor
Adevărul despre prețul mașinilor BMW. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

BMW este una dintre cele mai dorite mărci de mașini de mulți ani încoace. Șoferii sunt încântați de funcții, dar mai ales de aspect, iar specialiștii de piața auto au făcut un anunț important despre modul în care se modifică prețurile acestor mașini.

Adevărul despre prețul mașinilor BMW

Nu este un secret pentru nimeni faptul că mașinile de la BMW sunt apreciate chiar și în țările în care oamenii sunt adepții mașinilor din clasa economică. Acestea sunt la mare căutare noi, dar mai ales second-hand, deoarece șoferii caută să le cumpere la un preț cât mai accesibil. 

ADVERTISEMENT

Compania carVertical, însă, a realizat un studiu care arată ce diferențe remarcabile există între diferitele tipuri de autoturisme BMW, dar și cât de bine își păstrează acestea valoarea reziduală pe măsură ce trece timpul.

Cele mai bine cotate sunt SUV-urile, cărora popularitatea le-a crescut considerabil în ultimii ani. Seria X a celor de la BMW își păstrează în timp cea mai bună valoare reziduală, fiind peste modele ca Seria 1 sau Seria 5.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un BMW X1 cu o vechime de trei ani are o valoare reziduală de 62,4%, adică prețul cu care a fost vândut inițial este mai mic cu 38%. În 5 ani, însă, valoare îi scade la 48,8 %, iar după 10 ani va fi de 24,5%.

Indiferent de grupele de vârstă din care fac parte SUV-urile produse de BMW, ele își mențin valoarea ridicată în timp. Astfel, un BMW X3 de 3 ani are o valoare reziduală de 49,8%, X5 – 66,6% și X6 – 73,3%.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, anumite modele își pierd drastic valoarea odată cu trecerea timpului. Un X6 va avea după 10 ani o valoare reziduală de 21,7%. Un BMW X1 rămâne cu 24,5%, X3 – 28,4% și X5 – 20,3%.

Mașinile care își pierd drastic valoarea

În schimb, seria 7, unul dintre cele mai scumpe modele produse de BMW, își pierde drastic valoarea după ce este vândută prima dată, în trei ani ajungând la 40,5%, urmând ca în 10 ani să scadă până la 14,4%.

ADVERTISEMENT

Și mașinile exclusiviste precum Seria 6 ajung să se vândă cu mult mai puțin odată cu trecerea anilor. Iar acest lucru se întâmplă și pentru că, adesea, proprietarii care renunță la o mașină o fac pentru că aceasta vine la pachet cu câteva daune ascunse, conform adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României