Life

Adevărul despre mașinile BMW. Specialiștii de pe piața auto au făcut dezvăluirea despre prețul lor

Secretul vânzării mașinilor BMW. Specialiștii de pe piața auto au spus adevărul despre cum se stabilește prețul acestora.
19.07.2023 | 19:48
Adevarul despre masinile BMW Specialistii de pe piata auto au facut dezvaluirea despre pretul lor
Adevărul despre prețul mașinilor BMW. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

BMW este una dintre cele mai dorite mărci de mașini de mulți ani încoace. Șoferii sunt încântați de funcții, dar mai ales de aspect, iar specialiștii de piața auto au făcut un anunț important despre modul în care se modifică prețurile acestor mașini.

Adevărul despre prețul mașinilor BMW

Nu este un secret pentru nimeni faptul că mașinile de la BMW sunt apreciate chiar și în țările în care oamenii sunt adepții mașinilor din clasa economică. Acestea sunt la mare căutare noi, dar mai ales second-hand, deoarece șoferii caută să le cumpere la un preț cât mai accesibil. 

ADVERTISEMENT

Compania carVertical, însă, a realizat un studiu care arată ce diferențe remarcabile există între diferitele tipuri de autoturisme BMW, dar și cât de bine își păstrează acestea valoarea reziduală pe măsură ce trece timpul.

Cele mai bine cotate sunt SUV-urile, cărora popularitatea le-a crescut considerabil în ultimii ani. Seria X a celor de la BMW își păstrează în timp cea mai bună valoare reziduală, fiind peste modele ca Seria 1 sau Seria 5.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un BMW X1 cu o vechime de trei ani are o valoare reziduală de 62,4%, adică prețul cu care a fost vândut inițial este mai mic cu 38%. În 5 ani, însă, valoare îi scade la 48,8 %, iar după 10 ani va fi de 24,5%.

Indiferent de grupele de vârstă din care fac parte SUV-urile produse de BMW, ele își mențin valoarea ridicată în timp. Astfel, un BMW X3 de 3 ani are o valoare reziduală de 49,8%, X5 – 66,6% și X6 – 73,3%.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, anumite modele își pierd drastic valoarea odată cu trecerea timpului. Un X6 va avea după 10 ani o valoare reziduală de 21,7%. Un BMW X1 rămâne cu 24,5%, X3 – 28,4% și X5 – 20,3%.

Mașinile care își pierd drastic valoarea

În schimb, seria 7, unul dintre cele mai scumpe modele produse de BMW, își pierde drastic valoarea după ce este vândută prima dată, în trei ani ajungând la 40,5%, urmând ca în 10 ani să scadă până la 14,4%.

ADVERTISEMENT

Și mașinile exclusiviste precum Seria 6 ajung să se vândă cu mult mai puțin odată cu trecerea anilor. Iar acest lucru se întâmplă și pentru că, adesea, proprietarii care renunță la o mașină o fac pentru că aceasta vine la pachet cu câteva daune ascunse, conform adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT