Life

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu: “Asta am constatat eu”

Cum se simte, de fapt, Ion Iliescu. Adevărul despre starea de sănătate a fostului președinte al României a ieșit la iveală.
01.03.2023 | 18:10
Adevarul despre starea de sanatate a lui Ion Iliescu Asta am constatat eu
Care e starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Care e adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu, după ce s-a scris că ar avea probleme serioase. “Copilul de suflet” al fostului șef de stat a explicat cum stau, de fapt, lucrurile.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Cum se simte fostul președinte

Recent, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fostul președinte al României ar avea probleme grave de sănătate. Speculațiile au început de pe 20 februarie 2023, atunci când Ion Iliescu ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General, pentru audierile din “Dosarul Revoluției”.

ADVERTISEMENT

Fostul lider de la Cotroceni nu a apărut la întâlnirea cu procurorii, din motive nespecificate. În mediul online s-a scris că Ion Iliescu nu s-ar mai putea deplasa și ar avea nevoie de cadru metalic.

După ce aflat despre speculațiile privind starea de sănătate a fostului președinte, Ionuț Vulpescu, “copilul de suflet” al lui Ion Iliescu, a făcut declarații despre starea de sănătate a acestuia. Deputatul se numără printre puținii politicieni care i-au rămas alături fostului șef de stat, care pe 3 martie va împlini vârsta de 93 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Ionuț Vulpescu, starea de sănătate a lui Ion Iliescu este una foarte bună atât din punct de vedere intelectual, cât și fizic. Mai mult, acesta chiar citește și lucrează la propriul volum de memorii.

“Am citit ce s-a scris, dar să știți că Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Săptămâna viitoare va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari.

ADVERTISEMENT

Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a declarat Ionuț Vulpescu pentru cancan.ro.

Ce pensie ale Ion Iliescu

La aproape 93 de ani, Ion Iliescu nu mai este atât de prezent în viața publică. Mulți se întreabă ce pensie încasează lunar fostul șef de stat. În afară de pensie, acesta primește și o indemnizație pentru că a ocupat funcția de președinte al României.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte avea, în 2021, o pensie de 3.916 de lei, iar indemnizația de 5.331 de lei, potrivit b1tv.ro. Odată cu majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2023, veniturile lui Ion Iliescu au crescut.

ADVERTISEMENT
Tags: