News

Adevărul despre vaccinul anti-COVID-19! „Atunci ar putea fi distribuit”

20.07.2020 | 12:59
Adevarul despre vaccinul antiCOVID19 Atunci ar putea fi distribuit
ADVERTISEMENT

Adevărul despre vaccinul anti-COVID-19 pare să stea numai în birourile OMS! Organizația Mondială a Sănătății efectuează chiar în aceste momente teste clinice pentru 20 de vaccinuri.

Conform primelor estimări, abia la mijlocul anului 2021 ar putea fi distribuit măcar unul. Anunțul a fost făcut de coordonatoarea ştiinţifică, Soumya Swaminathan.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a ezitat și a transmis că cercetările pentru descifrarea genomului coronavirusului au început în ianuarie, iar în şapte luni s-au făcut mari progrese.

Când ar putea să apară un vaccin anti coronavirus

Așadar, un vaccin ar putea fi ales la începutul lui 2021, dar, atenție, acesta urmează apoi să fie produs pe scară largă. Ceea ce presupune că distribuirea lui s-ar face prin lunile iunie – iulie.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, presupunând că fiecare din cele 20 de vaccinuri candidate are şanse de 10% să fie corespunzător, ar însemna că am putea avea unul sau două vaccinuri, poate chiar mai multe.

Mai trebuie specificat că față de orice altă boală din trecut, progresele făcute acum sunt cele mai importante, de departe.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la publicarea în ianuarie a secvenţei ARN-ului virusului şi până la prima testare a unui vaccin, în martie, au trecut doar trei luni – un succes fără precedent, susţine Swaminathan.

În susținerea celor afirmate de cercetător, trebuie spus că testele pe scară largă privind eficienţa – aşa-numita fază a treia – ar putea să se încheie în mai puţin de un an de la începutul cercetărilor pentru obţinerea vaccinului.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că OMS efectuează teste pentru un număr cât mai mare de vaccinuri, pentru a crește șansele de a găsi unul adecvat.

Concret, nu este suficient ca vaccinul să protejeze doar 20-30% din pacienţi. Lucrul acesta nu va duce la stoparea pandemiei, ci este nevoie de o protecţie de 70%, în condiţii de siguranţă.

Conform coordonatoarei ştiinţifice a OMS, nu se cunoaşte niciun caz de reinfectare cu coronavirus.

 

 

ADVERTISEMENT