Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adi Ilie știe ce trebuie să facă Edi ca să ne califice. „Așa proceda și nea Puiu cu noi”

Adrian Ilie a spus la FANATIK SUPERLIGA ce trebuie să facă Edi Iordănescu pentru a califica România la Euro 2024 și l-a dat exemplu pe tatăl actualului selecționer.
18.10.2023 | 16:55
Adi Ilie stie ce trebuie sa faca Edi ca sa ne califice Asa proceda si nea Puiu cu noi
Adi Ilie îi recomandă lui Edi Iordănescu să ia din presiunea de pe umerii jucătorilor. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România a învins fără drept de apel Andorra cu 4-0 în etapa 8 a preliminariilor Euro 2024, dar încă nu se poate considera calificată la turneul final din Germania, deși principala contracandidată Elveția a făcut doar 3-3 pe teren propriu împotriva Belaruslui.

Adi Ilie știe cum poate califica Edi Iordănescu naționala României la Euro 2024: „Să elimine presiunea!”

Aflat în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fostul mare internațional Adrian Ilie a vorbit despre șansele „tricolorilor” de calificare și i-a oferit sfaturi selecționerului Edi Iordănescu. „Cobra” e de părere că în primul rând trebuie eliminată presiunea de pe umerii jucătorilor, așa cum făcea și Anghel Iordănescu pe vremea „Generației de Aur”.

ADVERTISEMENT

„Vorbind de presiune, și de Edi, de grupul pe care l-a făcut… Are toate meritele cu băieții, și cu vârsta lor, cu tot… Dar ar trebui să mai facă un lucru pentru meciurile următoare: să le elimine presiunea!

Am văzut meciuri la ei în care sunt doborâți, au presiune, sunt apăsați prea tare. Dacă Edi face și lucrul acesta, să elimine presiunea de pe ei, atunci ne vom califica sigur”, și-a început Adi Ilie discursul la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Moment în care a fost întrerupt de Andrei Vochin, consilierul președintelului FRF Răzvan Burleanu: „Dar cum ar putea lucrul acesta? Există vreo metodă? Tu ai trecut prin așa ceva?”.

Iar răspunsul nu s-a lăsat prea mult așteptat. „E un pedagog bun, după cum vorbim, a transmis lucruri, găsești o metodă… Dacă aș ști… Am trecut prin așa ceva. Cu nea Puiu, am trecut prin situații în care elimina presiunea de pe noi…

ADVERTISEMENT

Nu știu cum făcea… Avea un speech din ăsta, că atunci când intrai pe teren ziceai că pleci cu șase sute la oră… Ne spunea tot felul de chestii, că trebuie să intrăm, să uităm lucrurile care sunt, elimina presiunea de pe noi.

Am văzut meciuri, inclusiv cu Belarus, începuturi de meci sau cu Israel, parcă sunt puțin apăsați jucătorii. Atunci antrenorul, cum a făcut grupul ăsta, și e meritul lui unde suntem în momentul de față, pentru că individual nu suntem așa buni, dar ca grup am început să facem lucruri bune, atunci trebuie să le elimine puțin din această presiune.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de tactică, pe vremea noastră nu știam noi prea multe, dar nea Puiu știa cum să ne motiveze. Cu vorbe simple, dar ne ținea mereu în ședințe. «Iar ne chemi nea Puiu la ședință?» / «Mai stăm o oră». Cam așa era… Te lua și pe tine, unu la unu, și stătea și cu tine de vorbă”, a mai spus Adi Ilie la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA, cea mai bună emisiune de sport din mass-media din România, te ține la curent cu cele mai noi și mai tari informații din fotbalul românesc. Fiți pe fază în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, în transmisia LIVE de pe site-ul FANATIK.RO, dar nu ratați nici premiera de pe canalul de YouTube Fanatik sau de pe pagina de Facebook Horia Ivanovici. În aceleași zile, după amiaza, de la 17:30.

SECRETUL lui Edi Iordanescu CARE A UNIT NATIONALA

ADVERTISEMENT