Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adi Mutu, lăudat pentru succesul Rapidului la Botoșani: ”Foarte inspirat la schimbări. Lui Grigore i s-a deschis bine forfecuța!”. Video Exclusiv

Rapid s-a impus greu la Botoșani cu un gol superb venit la ultima fază, iar invitații FANATIK SUPERLIGA au vorbit despre inspirația arătată de Adi Mutu.
02.03.2023 | 11:45
Adi Mutu laudat pentru succesul Rapidului la Botosani Foarte inspirat la schimbari Lui Grigore i sa deschis bine forfecuta Video Exclusiv
Rapid s-a impus greu la Botoșani cu un gol superb venit la ultima fază, iar invitații FANATIK SUPERLIGA au vorbit despre inspirația arătată de Adi Mutu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au câștigat la Botoșani, scor 2-1, în etapa a 18-a din SuperLiga, în urma unui gol reușit de Dragoș Grigore în minutele de prelungire, cu o execuție de generic TV la scurt timp după ce intrase pe teren.

Victoria Rapidului la Botoșani, pusă pe seama inspirației lui Adi Mutu

În cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, invitații au analizat victoria chinuită a Rapidului pe terenul Botoșaniului și au remarcat faptul că antrenorul Adi Mutu a fost încă o dată inspirat în momentul schimbărilor.

ADVERTISEMENT

”Echipele mari câștigă și când nu joacă bine și Rapidul începe să arate ca o echipă mare, indiferent că începe meciul foarte bine și decide jocul în primele 20-25 de minute cum s-a întâmplat în Giulești cu Sepsi și cu Voluntari.

Aseară începe prost și nu numai asta, primele 30 de minute sunt clar ale Botoșaniului, cu niște ocazii de gol rarisime, și scapă doar pentru că dorința unor jucători de a fi ei pe lista marcatorilor este prea mare.

ADVERTISEMENT

Și aici mă refer la Mailat în primul rând, care face o cursă senzațională în banda stângă, se trezește față în față cu Moldovan, cu trei coechipieri liberi în fața porții alege să finaleze el și este o intervenție bună a lui Moldovan”, a declarat Robert Niță.

VEZI VIDEO MAI JOS

Robert Niță aștepta altceva de la Rapid

”Un gol care vine în urma unui corner, un corner lucrat la antrenament. De ce spun asta? Pentru că exact cu 2-3 minute înainte de gol, Rapidul are un corner și-l execută la fel, cu minge pentru Pănoiu undeva la 16 metri care încearcă să tragă la poartă. Iese golul într-o aglomerație de jucători, portarul vede târziu mingea, 1-0.

ADVERTISEMENT

A doua repriză mă așteptam, și cu schimbările efectuate de Adrian Mutu, să văd un alt Rapid. Un Rapid mai agresiv pentru că și conducea 1-0, un Rapid mai hotărât să încheie meciul, să facă 2-0 și să câștige cele 3 puncte. Nu este așa, Botoșaniul mult mai prezentă, mult mai agresivă, egalează meritat pe final de joc și deja cred că toată lumea se mulțumea cu un punct.

I se deschide foarfeca lui Grigore exact când trebuie, după o absență de câteva etape cauzată de o accidentare și etapa viitoare va juca sigur titular, nu pentru că a marcat, ci pentru că sunt suspendați la Rapid.

ADVERTISEMENT

Putem să vorbim iar de Mutu că este inspirat cu schimbările. Îl bagă pe Grigore, fundaș central, nu te aștepți niciodată să-ți decidă meciul, mai ales că o face cu o execuție… Toți fundașii înalți se duc în careu să dea cu capul la fazele fixxe, dar nu te aștepți la o astfel de execuție, dar uite că lui Grigore i se deschide bine forfecuța”, a mai spus Niță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

De ce era mulțumită Rapidul și cu un punct

Analistul Dan Chilom consideră că Rapidul trebuie să se considere mai mult decât mulțumită de cum s-a încheiat partida de la Botoșani și a remarcat diferența dintre jocul giuleștenilor pe teren propriu și cel din deplasare.

”Cred că Horațiu Moldovan a fost cel mai bun jucător al Rapidului. Acum ne-a luat puțin fața golul lui Dragoș Grigore. Când am văzut golul lui m-am gândit imediat la golul lui Mexes de la AC Milan, execuție din foarfecă de la 16 metri, a fost asemănător. Grigore s-a lăsat pe spate, golul superb, dar nu a fost o foarfecă din lateral. Nu a fost o foarfecă de vârf, ci una de fundaș.

Mutu spune că spera, dar cred că Rapidul nu mai spera. Rapidul era mulțumită și cu un egal, pentru că nu a mai scos nimic din deplasare în ultimul timp. Îmi aduc aminte de o victorie cu Hermannstadt și cred că de atunci nu a mai luat nimic din deplasare. Rapidul este o echipă care joacă bine acasă datorită suporterilor, dar care este supusă și suferă teribil în deplasare.

Botoșaniul a fost echipa care a dat tonul aseară, Botoșaniul putea să înscrie în prima repriză de cel puțin două ori. Rapidul a ieșit onorabil spre extraordinar din această deplasare grea. În momentul în care câștigi printr-un asemenea procedeu în acel minut trebuie să-ți dai seama că ai avut noroc de la Divinitate”, a afirmat Chilom.

Nicoliță crede că Botoșaniul merita mai mult

Fostul fotbalist Bănel Nicoliță este de părere că FC Botoșani merita mai mult la partida de miercuri seară, însă a fost trădată de lipsa de eficacitate în fața porții adeverse. ”Botoșaniul a făcut un meci bun din toate punctele de vedere, dar nu au fost inspirați la finalizare.

Rapidul a marcat primul gol în prima repriză, apoi golul doi vine spre final în care Botoșaniul i-a dominat non-stop. Repriza a doua au fost peste Rapid, au avut ocazii clare de a marca. N-au marcat și atunci ocaziile se răzbună”, a precizat Nicoliță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Nu uitați! Începând din această săptămână, Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă aduce în casă exclusivitățile din fotbalul românesc, este în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30. Se poate viziona LIVE pe FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT