Sport

Adi Mutu se felicită pentru o decizie pe care a luat-o în derby-ul Rapid – FCSB 1-0: ”Am fost inspirat”

Adi Mutu a surprins cu titularizarea lui Funsho Bamgboye în meciul Rapid - FCSB 1-0, dar nigerianul i-a răsplătit încrederea și a făcut un joc foarte bun.
23.04.2023 | 23:48
Adi Mutu se felicita pentru o decizie pe care a luato in derbyul Rapid  FCSB 10 Am fost inspirat
Adi Mutu a surprins cu titularizarea lui Funsho Bamgboye în meciul Rapid - FCSB 1-0, dar nigerianul i-a răsplătit încrederea și a făcut un joc foarte bun. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii s-au impus la limită cu golul lui Alexandru Albu, însă vicecampioana României a dominat autoritar repriza secundă și a ratat ocazii monumentale, eroul rapidiștilor fiind portarul Horațiu Moldovan.

Funsho Bamgboye, arma secretă a lui Adi Mutu în Rapid – FCSB 1-0

La finalul partidei Rapid – FCSB 1-0, din etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga, antrenorul Adi Mutu s-a felicitat pentru inspirația de a-l titulariza ca atacant stânga pe Funsho Bamgboye, cel care a dat pasa decisivă la unicul gol.

ADVERTISEMENT

”O victorie importantă, de moral. Am fost inspirat cu Funsho, a făcut un meci mare, nu doar pentru pasa de gol, dar în general, a muncit mult, a făcut ce trebuie să facă. Cu emoții am trăit finalul, îmi doream ca echipa mea să câștige, cred că au fost două reprize distincte, în prima am fost echipa mai bună, în a doua am suferit.

Vreau să îi felicit pe băieți că au muncit până în ultima secundă, nu s-au dat bătuți, chiar dacă am suferit, important e să aducem cele trei puncte acasă. Nu am făcut voit pasul înapoi, presiunea pusă, faptul că au individualități importante, jucători care evoluează foarte bine unu la unu, ei ne-au obligat.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să vin aici să zic că în fotbal contează doar meciul următor și se uită imediat ce ai făcut, am simțit-o și pe propria piele, atât ca antrenor, cât și ca fotbalist, nu există moment de răgaz, de mâine voi uita acest meci și trebuie să ne concentrăm la cel cu CFR”, a declarat Mutu.

Mutu nu crede că Onea merita eliminat pentru intrarea dură la Coman

Tehnicianul Rapidului a ținut să precizeze că victoria cu FCSB nu este un cadou pentru Gică Hagi și este de părere că în fotbalul românesc jucătorii se vaită prea mult, făcând referire la intrarea lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

”Moldovan a făcut un meci foarte mare și astăzi, toți băieții și-au dorit victoria și au meritat-o. Cred că Moldo a făcut un sezon extraordinar, a avut și câteva momente în care nu a fost la nivelul lui, dar a făcut un sezon extraordinar.

Nu am făcut cadou nimănui, am făcut cadou celor care țin cu Rapid, atât. Nu ne interesează de Gică, chiar dacă rezultatul le avantajează pe CFR, Farul, poate chiar și pe Craiova, noi ne vedem de treaba noastră.

ADVERTISEMENT

Europa e un obiectiv pus de noi pentru a găsi o motivație în plus, pentru a putea câștiga fiecare meci. Nu, nu s-a dus cu talpa Onea, ci cu genunchiul, a fost o intrare dură cum e la fotbal, cu VAR, prea ne văităm la orice, într-adevăr a fost o intrare dură, dar mă bucur că e bine Coman.

I-am transmis lui Onea să fie mai atent, având galben din minutul 4. Nu, nu am pregătit eu meciul, l-a pregătit altcineva. La fiecare meci cer agresivitate pozitivă la minge, probabil au simțit derby-ul, plecând cu șansa a doua pe foaie, așa cum s-a întâmplat pe Arena Națională cu noi, a fost invers acum. 

A fost greu din punct de vedere al presiunii, a fost o presiune creată poate artificial pe undeva, Rapid e un club mare”, a mai spus Mutu.

ADVERTISEMENT