Life

Adina Alberts a dat în judecată o firmă de măști medicale care a profitat de ea: ”S-au comportat lamentabil”

Adina Alberts este în mijlocul unui proces cu un producător de măști medicale după ce firma s-ar fi folosit de marca ei pentru a pune pe piață sute de mii de asemenea produse.
18.04.2022 | 17:03
Adina Alberts a dat in judecata o firma de masti medicale care a profitat de ea Sau comportat lamentabil
Medicul Adina Alberts se judecă cu un producător de măști care i-a folosit numele, fără acordul ei, pentru a-și vinde produsele / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul estetician Adina Alberts a avut mari bătăi de cap de-a lungul pandemiei. Pe lângă faptul că a fost, în repetate rânduri, criticată pentru felul în care a abordat chestiunea vaccinării, cunoscutul medic s-a trezit și cu numele folosit, fără acordul ei, de un producător de măști, în ciuda faptului că marca folosită este înregistrată la OSIM încă de acum 13 ani.

Adina Alberts, în instanță cu o firmă care produce măști medicale

În anul 2020, atunci când a început pandemia de COVID-19, în România a început o adevărată cursă a producătorilor care puneau pe piață diverse măști medicale, cu atât mai mult cu cât purtarea lor devenise obligatorie.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, medicul Adina Alberts a avut surpriza să găsească, în mai multe lanțuri de magazine, cutii cu măști care îi purtau numele cu care a cunoscut celebritatea. Doar că nu erau produse de ea sau sub licența sa.

”Am văzut măștile puse la vânzare în magazine cu numele mărcii pe care o dețin și, inițial, m-am amuzat. Mă gândeam că vor renunța la denumire repede. I-am contactat, dar nu au vrut să stea de vorbă cu mine, s-au comportat lamentabil.

ADVERTISEMENT

Încercam să le explic că marca care reprezintă numele și profesia mea, îmi aparține pe teritoriul României.  Mi-au justificat printr-un email că au un copil de 4 ani pe care îl cheamă Albert, iar bunicul e doctor în economie. Am deschis proces, avem înfățișare în fața instanței și în România, și în Europa”, spune medicul.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit medicul, de-a lungul celor doi ani de pandemie COVID-19, Adina Alberts ar fi primit o mulțime de mesaje, cele mai multe nu tocmai de laudă, cu privire la produsele care sunt vândute folosindu-se de numele și de marca pe care le deține.

ADVERTISEMENT

”Am primit de-a lungul timpului, sute de mesaje prin care mi se reproșa `calitatea măștilor produse de mine`. Vă imaginați ce situație frustrantă…”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, medicul Adina Alberts care a luat decizia să îi dea în judecată.

Medicul Adina Alberts și-a înregistrat degeaba numele la OSIM

Văzând că nu are cu cine să discute pe tema măștilor puse la vânzare sub numele ei, după ce a văzut că insistențele pe care le făcea pe lângă firma producătoare au fost cu totul și cu totul inutile, Adina Alberts a decis să deschidă un proces care să lămurească lucrurile.

ADVERTISEMENT

”În proces este vorba despre o marcă pe care o dețin de 13 ani, înregistrată la OSIM. Este vorba de marca care reflectă atât numele meu cât si calitatea si profesia mea. Aceea de medic. Cei care produc măștile și le-au pus la vânzare sub acest nume, în martie 2020, au început comercializarea lor fără să aibă niciun drept asupra acestei mărci.

Adina ALberts
Adina Alberts se judecă cu un producător de măști pentru că i-a fost folosită marca fără acordul ei / Foto: Captură portal.just.ro

Au făcut ulterior înregistrare la EUIPO- organismul european similar OSIM-ului. Cred ca ar putea cel mult să și le comercializeze în Europa, oriunde, dar nu în România”, a mai spus, pentru FANATIK, Adina Alberts.

Până la ora redactării acestui material, reprezentanți ai companiei care produce măștile și le vinde sub numele care, susține Adina Albert, este înregistrat de cunoscutul medic estetician, nu au răspuns solicitărilor FANATIK cu privire la un punct de vedere în procesul pe care îl au pe această temă.

Medicul Adina Alberts, declarații controversate în timpul pandemiei

Medicul Adina Alberts a provocat, de-a lungul celor aproape doi ani de pandemie, mai multe controverse publice după ce și-a exprimat, la modul categoric, poziția cu privire la vaccinarea și tratamentul COVID-19.

Adina Alberts a fost, la un moment dat, sancționată de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor București pentru părerile emise public cu privire la tratamentul COVID-19, dar Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a anulat decizia, a invalidat sancțiunea și a stins în mod definitiv acțiunea disciplinară declanșată.

Adina Alberts este chirurg plastician, deține o clinică de profil, are mai multe lucrări de specialitate publicate și este soția cunoscutului om de afaceri Viorel Cataramă.

ADVERTISEMENT