ADVERTISEMENT
News

Admitere ASE 2020. Cum se vor desfășura examenele la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Anunț oficial

Autor: Adrian Baciu | 27.05.2020 | 12:36
Admitere ASE 2020. Cum se vor desfășura examenele la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Anunț oficial
Admitere ASE 2020. Cum se vor desfășura examenele la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Anunț oficial. Foto: evz.ro

Admitere ASE 2020. Conducerea Academiei de Studii Economice din Bucureşti a anunțat, oficial, cum se vor desfășura examenele de admitere din acest an.

ADVERTISEMENT

Admitere ASE 2020. Cum se vor desfășura examenele la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Anunț oficial

În contextul extrem de complicat al pandemiei de coronavirus din România, Academia de Studii Economice din Bucureşti informează faptul că admiterea din acest an se va desfăşurarea exclusiv online a Admiterii 2020, pe platforma admitere.ase.ro, informează Agerpres.

Conform unui comunicat emis în cursul acestei săptămâni de instituția de învățământ din Capitală, înscrierile studenților au loc în perioada 13 iulie – 17 iulie.

ADVERTISEMENT

ASE va scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă în limbile română, engleză, franceză, germană, peste 7.300 de locuri, dintre care peste 6.400 la învăţământul cu frecvenţă şi 900 la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Din ce este alcătuit examenul de admitere

Examenul de admitere la Academia de Studii Economice din București la programele universitare de licenţă este alcătuit din:

ADVERTISEMENT
  • eseul motivaţional
  • testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE
  • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

În ceea ce privește bursele, ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3.400 de burse de performanţă, studii şi sociale, peste 550 de burse Erasmus, peste 5.000 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii şi practică la firme de top, 400.000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează faptul că Academia de Studii Economice va veni cu o oferta universitară diversificată în acest an.

Astfel, se va înființa Facultatea de Drept, care va forma viitori profesionişti în activităţi specifice ariei juridice în diverse domenii din societate, cum ar fi – justiţie, business, administraţie publică, activităţi non-profit, pentru care scoate la concurs 150 de locuri, buget şi taxă, cu durata cursurilor de 4 ani.

ADVERTISEMENT

Mai multe informații legate de admitere și oferta educațională pot fi consultate pe pagina site-ului instituţional www.ase.ro şi pe pagina oficială de Facebook Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic sau prin Zoom, Skype, Google meet.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!