News

Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș. Conducerea unității a fost demisă. Video

Incident șocant în Centrul Educativ Buziaș. Un adolescent a fost bătut de doi gardieni. Ministrul Justiției a reacționat.
27.07.2023 | 17:10
Adolescent batut cu bestialitate de politisti in Centrul Educativ Buzias Conducerea unitatii a fost demisa Video
Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș, din județul Timiș. Incidentul șocant ar fi avut loc acum câteva zile, pe 24 iulie, în cadrul instituției care se află în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Adolescent bătut cu bestialitate în Centrul Educativ Buziaș

Centrul Educativ, în care se află minori și tineri acuzați de fapte penale, care au primit măsura internării într-o astfel de unitate, are un rol de educare al tinerilor, cel puțin așa ar trebui să fie.

ADVERTISEMENT

Unitatea se dorește a fi un centru „destinat resocializării” care „protejează” aceste persoane „faţă de factorii care ar periclita evoluţia adecvată a personalităţii lor”, așa cum se precizează pe site-ul instituției. Practic, în filmulețul respectiv  vedem că lucrurile nu sunt exact așa cum se prezintă.

Filmarea a fost postată în mediul online chiar de Ministrul Justiției, Alina Gorghiu. În imagini se poate observa cum doi gardieni agresează cu bestialitate un adolescent în timp ce se aflau în curtea centrului.

ADVERTISEMENT

Băiatul este luat de lângă ceilalți tineri, iar apoi este pus la pământ. Polițiștii îi aplică lovituri cu pumnii, picioarele și bastoanele. După ce obosesc, îl ridică pe tânăr și îl forțează să stea în picioare lângă ceilalți colegi.

Ulterior, unul dintre gardieni își îndreaptă atenția spre un alt băiat, pe care îl bruschează și îl lovește peste față. Imaginile au ajuns în posesia ministrului Justiției care a anunțat că au fost luate măsuri, calificând incidentul drept „revoltător și inadmisibil”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiției: „Fără excepție! Zero toleranță”

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că a fost înaintat un denunț penal, iar conducerea centrului a fost demisă. „Am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații. Am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș”, a transmis ministrul Justiției.

Potrivit ministrului, vor fi organizate cursuri de specializare pentru personal și ședințe de consiliere pentru minori. Aceasta a punctat că persoanele cu un asfel de comportament nu sunt acceptate în sistem.

ADVERTISEMENT

„Fără excepție! Zero toleranță. Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor. În sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta. Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională. Să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă.”, a adăugat Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu:...
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile....
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile. ”Are calități deosebite”
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Blackout pana in 2026! Furtuna solară care ne lasă fără curent și internet. PREVIZIUNI SUMBRE
Puterea unui mărțișor. Legătura dintre șnurul alb-roșu și Baba Dochia
Puterea unui mărțișor. Legătura dintre șnurul alb-roșu și Baba Dochia
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume