News

Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș. Conducerea unității a fost demisă. Video

Incident șocant în Centrul Educativ Buziaș. Un adolescent a fost bătut de doi gardieni. Ministrul Justiției a reacționat.
27.07.2023 | 17:10
Adolescent batut cu bestialitate de politisti in Centrul Educativ Buzias Conducerea unitatii a fost demisa Video
Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Adolescent bătut cu bestialitate de polițiști, în Centrul Educativ Buziaș, din județul Timiș. Incidentul șocant ar fi avut loc acum câteva zile, pe 24 iulie, în cadrul instituției care se află în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Adolescent bătut cu bestialitate în Centrul Educativ Buziaș

Centrul Educativ, în care se află minori și tineri acuzați de fapte penale, care au primit măsura internării într-o astfel de unitate, are un rol de educare al tinerilor, cel puțin așa ar trebui să fie.

ADVERTISEMENT

Unitatea se dorește a fi un centru „destinat resocializării” care „protejează” aceste persoane „faţă de factorii care ar periclita evoluţia adecvată a personalităţii lor”, așa cum se precizează pe site-ul instituției. Practic, în filmulețul respectiv  vedem că lucrurile nu sunt exact așa cum se prezintă.

Filmarea a fost postată în mediul online chiar de Ministrul Justiției, Alina Gorghiu. În imagini se poate observa cum doi gardieni agresează cu bestialitate un adolescent în timp ce se aflau în curtea centrului.

ADVERTISEMENT

Băiatul este luat de lângă ceilalți tineri, iar apoi este pus la pământ. Polițiștii îi aplică lovituri cu pumnii, picioarele și bastoanele. După ce obosesc, îl ridică pe tânăr și îl forțează să stea în picioare lângă ceilalți colegi.

Ulterior, unul dintre gardieni își îndreaptă atenția spre un alt băiat, pe care îl bruschează și îl lovește peste față. Imaginile au ajuns în posesia ministrului Justiției care a anunțat că au fost luate măsuri, calificând incidentul drept „revoltător și inadmisibil”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiției: „Fără excepție! Zero toleranță”

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că a fost înaintat un denunț penal, iar conducerea centrului a fost demisă. „Am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații. Am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș”, a transmis ministrul Justiției.

Potrivit ministrului, vor fi organizate cursuri de specializare pentru personal și ședințe de consiliere pentru minori. Aceasta a punctat că persoanele cu un asfel de comportament nu sunt acceptate în sistem.

ADVERTISEMENT

„Fără excepție! Zero toleranță. Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor. În sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta. Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională. Să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă.”, a adăugat Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT