News

Bătaie la o școală din Constanța. Un elev a ajuns la spital: “L-a bătut după o lună de amenințări”

Un elev de 13 ani a fost bătut cu bestialitate de un coleg. Copilul a primit mai multe amenințări și a fost agresat în timp ce se întorcea acasă.
10.05.2023 | 12:27
Bataie la o scoala din Constanta Un elev a ajuns la spital La batut dupa o luna de amenintari
Un elev a fost agresat în timp ce întorcea acasă. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un elev de 13 ani din Constanța a fost bătut cu bestialitate de un coleg. Cei doi ar fi avut un conflict. Băiatul a primit mai multe amenințări din partea colegului violent. Incidentul s-a produs după ore, în timp ce copiii se întorceau acasă. Părinții elevului agresat acuză conducerea școlii de lipsa reacției.

Un elev din Constanța, bătut cu bestialitate de un coleg

„A avut un conflict cu copilul ăsta care nu îl lasă în pace și după o lună de amenințări că îl bate, îl bate și l-a bătut. Am chemat ambulanța, i s-au făcut investigații, radiografii. S-a sesizat și poliția mi s-a spus să fac mai departe un certificat medico-legal”, a afirmat mama elevului agresat.

ADVERTISEMENT

Conducerea școlii nu a demarat nicio anchetă internă. Directoarea instituției de învățământ susținând că incidentul nu a avut loc în interiorul școlii. Aceasta spune că a purtat discuții cu părinții copiilor și a promis să organizeze mai multe ore în care să abordeze probleme legate de fenomenul bullying-ului.

”Am discutat personal cu cei implicați, fiecare diriginte a discutat cu elevii și cu familiile lor, am luat legătura cu siguranța școlară în vederea continuării activităților pe această temă de combaterea violenței, a bullyingului și a cyber bullyingului.

ADVERTISEMENT

Nu s-a întâmplat în școală. Nu putem să îi pedepsim noi pentru ceva ce s-a întâmplat în apropierea casei. O consiliere psihologică solicitată de părinte sau tutorele legal. Sunt convinsă că doamna dirigintă a discutat”, a explicat  Elena Badea.

Părinții copilului agresat nu sunt mulțumiți cu măsurile luate de conducerea școlii și o acuză de lipsa reacției. Tatăl copilului susține că nu a fost contactat de doamna diriginta: ”Nu a spus nimic doamna diriginta. Nu știam. Cu doamna dirigintă nu am reușit să iau legătura deloc. Soția a reușit să stea de vorbă cu dumneaei, însă nu a obținut un feedback pozitiv”.

ADVERTISEMENT

Un copil din Argeș, agresat de mai multe colege

Tot mai multe școli din țară se confruntă cu fenomenul bullying-ului. Un caz șocant a avut loc într-o instituție de învățământ din Argeș, unde un elev de 12 ani a fost agresat de mai multe fete, iar momentul a fost filmat și postat pe rețelele sociale. În imaginile care au devenit virale, se poate vedea cum băiatul este lovit în repetate rânduri cu pumnii, picioarele și chiar cu genunchii, în timp ce se apără cu greu.

Mama bietului copil a depus o plângere la Poliție, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Potrivit presei locale, copilul a fost bătut de colegele lui de clasă. Acestea îl batjocoreau atât în școală, cât și în afară acesteia, în drumul spre casă.

ADVERTISEMENT

”În seara zilei de 6 aprilie a.c., în urma apariţiei unor imagini pe o reţea de socializare, cu privire la agresarea unui minor, mama minorului agresat s-a prezentat la sediul Poliţiei, unde a formulat plângere prealabilă sub spectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, conform art. 193 alin.1 din Codul Penal.

Urmare a sesizării, în dimineața zilei de 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, împreună cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde cei în cauză sunt elevi, pentru identificarea tuturor celor implicați”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

ADVERTISEMENT